Η εναρκτήρια εκδήλωση του ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, μια νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, αυτοσυστήνεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο του The Hub Events, με παρουσία του Δημάρχου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Η εναρκτήρια εκδήλωση αποτελεί την απαρχή ενός οργανωμένου προγράμματος δράσεων για την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό την έννοια, τις καλές πρακτικές, την διεθνή εμπειρία και το θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Επίσης, να φέρει πιο κοντά τους ενδιαφερόμενους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και τελικά να λειτουργήσει ενισχυτικά για τις υφιστάμενες προσπάθειες κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και να κινητοποιήσει μια νέα γενιά Ελλήνων κοινωνικών επιχειρηματιών.

Για τους σκοπούς αυτούς, θα φιλοξενηθούν παρουσιάσεις από ένα ευρύ φάσμα ομιλητών, προερχόμενων από το πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και μη, που θα μοιραστούν τις γνώσεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με το ακροατήριο. Η ημέρα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, φορείς χάραξης πολιτικής και εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσώπους διακεκριμένων διεθνών οργανισμών (Skoll Center for Social Entrepreneurship, REVES) και δραστήριους κοινωνικούς επιχειρηματίες. Προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη διαλόγου και δικτύωσης, καθώς η ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας απαιτεί συνεργασίες σε πολλά επίπεδα. Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα εστιάσει σε ελληνικές προσπάθειες και παραδείγματα για να φωτισθεί και συζητηθεί  το τοπικό οικοσύστημα.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ. Α. Ιωακειμίδης (ΕU Commission), ο κ. Κ. Γεώρμας (Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας), ο κ. Δ. Τσαγκρής (Υπ. Ανάπτυξης), o κ. Luigi Martignetti (REVES Network) καθώς και ο κ. Αλεφάντης (περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ).

Η εναρκτήρια εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που πραγματοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, με σκοπό να διευρύνει την πληροφόρηση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και να διευκολύνει τη συμμετοχή νέων φορέων, ομάδων και ατόμων σε προσεχείς δράσεις της. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here