Υποβολή συμμετοχών στο Βραβείο Σ. Χατζηιωάννου

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation αναδεικνύει και στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέες / νέους έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Οι υποψήφιες/υποψήφιοι μπορούν να προέρχονται από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρέπει να πληρούν επιπλέον τα ακόλουθα κριτήρια: κατοχή τουλάχιστον του 50% των μετοχών της επιχείρησης, έδρα της επιχείρησης στην Ελλάδα, ημερομηνία ίδρυσης επιχείρησης 2008 – 2012, απασχόληση τουλάχιστον 5 υπαλλήλων τα τελευταία 2 χρόνια, κύκλος εργασιών 300.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο και διοίκηση της επιχείρησης από την/τον επιχειρηματία.

Το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2013», για  μια ακόμα χρονιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης παρέχει εκτός από την ηθική αναγνώριση και το χρηματικό ποσό των 50.000 € με σκοπό την περεταίρω ενίσχυση της επιχείρησης.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 15/10/2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα πρότασης υποψηφιότητας από το κοινό (σε περίπτωση που θεωρείτε ότι κάποια επιχείρηση αξίζει να προταθεί για το βραβείο).

Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο το Stelios Philanthropic Foundation θα επιλέξει 10 επιχειρήσεις, κατόπιν θα γίνει η επιλογή των 3 φιναλίστ ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ετήσιας Τελετής Απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Το 2012 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία People for Business που έχει ως στόχο να διαμορφώσει τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στρατηγικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις  απασχόλησης σε υποψηφίους, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η εταιρεία επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου λόγω της σταθερά αναπτυσσόμενης κερδοφορίας, του υψηλού περιθωρίου κέρδους και της επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το τελευταίο 12άμηνο.

Τις προηγούμενες χρονιές είχαν αναδειχθεί νικητές, το 2011 οι FEREIKOS HELIX, το 2010 η Fasmetrics, ενώ το 2009 και το 2008 είχαν αποσπάσει το Βραβείο οι εταιρείες Zoo.gr και Simply Burgers αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here