Henkel: Ηγέτης στη βιωσιμότητα

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Henkel κατέλαβε την κορυφαία θέση στον κλάδο Προϊόντων Οικιακής Χρήσης και Προσωπικής Υγιεινής, στο πλαίσιο της κατάταξης Dow Jones Sustainability Index, τόσο σε παγκόσμιο (DJSI World), όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (DJSI Europe). Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία του κλάδου που εμφανίζεται και στα δύο επίπεδα του Δείκτη αυτού, ο οποίος αξιολογεί επιχειρήσεις που ακολουθούν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στην επιχειρηματική τους λειτουργία.

Ο Δείκτης Dow Jones Sustainability Index και η ελβετική εταιρεία RobecoSAM ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων βιωσιμότητας που πραγματοποίησαν για το 2013. Η κατάταξη βασίζεται σε μία διεξοδική ανάλυση των επιδόσεων των εταιρειών, σε εταιρικό, οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο, εστιάζοντας σε ζητήματα όπως η εταιρική διακυβέρνηση, το branding, η διαχείριση κινδύνων, η αποδοτική διαχείριση των πόρων, τα πρότυπα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι εργασιακές πρακτικές. Μόλις 10% από τις 2.500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως επιτυγχάνουν την απαιτούμενη βαθμολογία για να συμμετάσχουν στο Δείκτη DJSI World, ενώ μόλις 20% από τις 600 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη επιτυγχάνουν μία θέση στην κατάταξη DJSI Europe.

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καλούν τον κάθε ένα από εμάς να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίον ζούμε, καταναλώνουμε και λειτουργούμε επιχειρηματικά. Συνεπώς, ο στόχος μας είναι να επιτυγχάνουμε περισσότερα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους», είπε η Kathrin Menges, Executive Vice President Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικεφαλής του Συμβουλίου Βιωσιμότητας της Henkel. «Η σημασία των ζητημάτων βιωσιμότητας έχει αυξηθεί ουσιαστικά στις σχέσεις μας με τους πελάτες μας, τους καταναλωτές και τους βιομηχανικούς συνεργάτες. Χτίζοντας πάνω στην πολυετή εμπειρία της, η Henkel μπορεί να τοποθετηθεί ως κορυφαίος συνεργάτης, να προσφέρει στους πελάτες της βιώσιμες λύσεις για το μέλλον και να συνεχίσει να αναπτύσσεται με επιτυχία. Τα αποτελέσματα του Δείκτη Dow Jones Sustainability Index και άλλων διεθνών κατατάξεων μας παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη, επιτρέποντάς μας να επιβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Η εξαιρετική επίδοση της Henkel στο πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης έχει αναγνωριστεί επανειλημμένα από αρκετούς εθνικούς και διεθνείς φορείς αξιολόγησης: η Henkel εμφανίζεται στο διεθνή Δείκτη FTSE4Good index για δώδεκα συνεχή χρόνια, ενώ συμπεριλαμβάνεται και στα επενδυτικά Μητρώα “Ethibel PIONEER” και “Ethibel EXCELLENCE”. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο παγκοσμίως γνωστός φορέας “The Global 100” παρουσίασε την κατάταξη με τις 100 κορυφαίες μεγάλες επιχειρήσεις στον κόσμο βάσει των επιδόσεών τους στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων του κλάδου τους, με τη Henkel να περιλαμβάνεται εκεί για μία ακόμα φορά, την 5η έως τώρα. Τέλος, η εταιρεία συμπεριλήφθηκε και στην κατάταξη του Ινστιτούτου “Ethisphere” με τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως, για 6η συνεχόμενη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ