Tetra Pak®: Ο εορτασμός της “FSC® Friday”

Με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό “FSC® Friday”, η κορυφαία εταιρεία επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο, ανακοινώνει πως ολοένα και περισσότερες χάρτινες συσκευασίες της που φέρουν το λογότυπο του οργανισμού Forest Stewardship Council®, κερδίζουν την προτίμηση των πελατών της αλλά και των καταναλωτών παγκοσμίως.

Σήμερα, πελάτες της εταιρείας από 53 χώρες επιλέγουν να συσκευάσουν τα προϊόντα τους σε συσκευασίες πιστοποιημένες κατά FSC®, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 40% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak®  που πωλούνται παγκοσμίως ξεπερνά τις 27 δις.

Με αφορμή την επιτυχία αυτή, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της Τetra Pak®  παγκοσμίως, κ. Nils Björkman, σχολίασε: «Το λογότυπο FSC® στοχεύει στη μεγαλύτερη  ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών, προσφέροντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να κάνουν μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή όταν αγοράζουν ένα προϊόν».

Δεδομένου ότι η Tetra Pak® αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο αγοραστή χαρτιού στον κόσμο, η βιώσιμη ανάπτυξη και η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη αποτελούν σημαντικές αξίες για τη λειτουργία της. Στο πλαίσιο αυτό, το 2012 η εταιρεία κατάφερε να παράγει 173 δις χάρτινες συσκευασίες χρησιμοποιώντας κατά 70%, κατά μέσο όρο, υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές.

Σε συνεργασία με τους προμηθευτές, τους πελάτες της, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, στόχο της Tetra Pak® αποτελεί η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την υπεύθυνη διαχείριση των δασών και τη σημασία της χρήσης ανανεώσιμων υλικών, με πρόσφατο παράδειγμα την παγκόσμια καμπάνια «Ανανεώσιμη Συσκευασία από τη Φύση της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ