Η 5η Παγκόσμια Περιβαλλοντική Έρευνα Tetra Pak®

Την προτίμηση ολοένα και περισσότερων καταναλωτών παγκοσμίως αλλά και βιομηχανιών τροφίμων και ποτών φαίνεται πως κερδίζουν οι λύσεις συσκευασίας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως προκύπτει από την 5η Περιβαλλοντική Έρευνα της Tetra Pak®, της κορυφαίας εταιρείας λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε καταναλωτές και στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών από ολόκληρο τον κόσμο, σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν και για την ανακύκλωση, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυξημένη ζήτηση για συσκευασίες από ανανεώσιμα υλικά

Η φετινή έρευνα αναδεικνύει τη χρήση ανανεώσιμων και βιολογικής προέλευσης υλικών σε σημαντική τάση, η οποία υποστηρίζεται και από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους προμηθευτές αλλά και στελέχη της βιομηχανίας, η παραπάνω τάση πρόκειται να διαμορφώσει τον κλάδο της συσκευασίας ποτών στο προσεχές μέλλον.

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν και να ξεχωρίζουν τη χάρτινη συσκευασία ως περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον σε σχέση με τις υπόλοιπες, ενώ σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%, πιστεύουν πως η χρήση πλαστικού βιολογικής προέλευσης ενισχύει το περιβαλλοντικό προφίλ των χάρτινων συσκευασιών.

Αυξανόμενη ζήτηση για συσκευασίες με περιβαλλοντικά λογότυπα

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν επίσης την αυξανόμενη ζήτηση, από τη πλευρά των καταναλωτών, για ετικέτες με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιβαλλοντικό προφίλ μιας συσκευασίας. Συγκεκριμένα, το 37% των καταναλωτών επιλέγει προϊόντα σε συσκευασίες που φέρουν περιβαλλοντικά λογότυπα, ένας στους πέντε αναγνωρίζει το σήμα του Forest Stewardship Council® ( FSC®), ενώ οι περισσότεροι από αυτούς το συνδέουν με τη βιώσιμη δασοκομία.

Η ανακύκλωση σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο διαχωρισμός των υλικών συσκευασίας με σκοπό την ανακύκλωσή τους εξακολουθεί να αποτελεί τη νούμερο ένα περιβαλλοντική δραστηριότητα των καταναλωτών παγκοσμίως, όπως καταγράφεται από την ίδια έρευνα από το 2005 έως και σήμερα, ενώ η δυνατότητα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας θεωρείται σημαντικό κριτήριο για την ανάπτυξη ενός προϊόντος και από τους προμηθευτές και τις βιομηχανίες τροφίμων.

Με αφορμή την 5ης Παγκόσμια Περιβαλλοντική Έρευνα της Tetra Pak®, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Dennis Jönsson, σχολίασε: «Τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας ενισχύουν την πρόθεσή μας να αναδείξουμε το περιβάλλον σε στρατηγική μας προτεραιότητα. Διατηρούμε τη δέσμευσή μας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός από τη λειτουργία μας σε ολόκληρο το εύρος της αλυσίδας αξίας, για την ανάπτυξη βιώσιμων προϊόντων και την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης (των χάρτινων συσκευασιών μας). Έχουμε μάλιστα σημειώσει σημαντική πρόοδο σε σχέση με τους στόχους που έχουμε θέσει για κάθε έναν από τους παραπάνω καίριους τομείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ