Διεθνής διάκριση για το «From Athens to London»

    Το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Your Future», εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Ελλάδα, αναδεικνύει την ελληνική δημιουργικότητα και κοινωνική υπευθυνότητα, αποτελώντας τη μοναδική ελληνική επιλογή διεθνώς, στην ιστοσελίδα «Creative For Good», ως ένα αντιπροσωπευτικό case study που πραγματεύεται με επιτυχία κοινωνικά ζητήματα. Η ανοικτή διαδικτυακή βιβλιοθήκη «Creative For Good» (http://www.weforum.org/best-practices/creative-good/athens-london-shape-your-future-greece) αποτελεί πρωτοβουλία του World Economic Forum, που εντάσσεται στο πλαίσιο των Global Agenda Councils και ειδικότερα στην κατηγορία  «The Future of the Media». Το πρόγραμμα χαίρει επίσης της υποστήριξης της ICCO (International Communications Consultancy Organization) – του επίσημου παγκόσμιου φορέα εταιριών Δημοσίων Σχέσεων.

    Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει φορείς και εταιρίες επικοινωνίας διεθνώς για την υλοποίηση όλο και πιο δημιουργικών και αποτελεσματικών κοινωνικών προγραμμάτων, αναζητώντας τα πλέον επιτυχημένα case studies ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, η αξιολόγηση των συμμετεχόντων προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε από Διεθνή Επιτροπή επαγγελματιών του χώρου της επικοινωνίας, με κριτήρια το επίπεδο της στρατηγικής, των δημιουργικών και φυσικά των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων, καθώς και την εύστοχη χρήση των social media.

    Μέσω του προγράμματος «From Athens to London: Shape Your Future», που διοργανώθηκε από την εταιρία ολοκληρωμένης επικοινωνίας, One Team, για λογαριασμό της  Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής «Μαθητιάδας», νέοι από όλη την Ευρώπη κλήθηκαν να καταθέσουν τα μηνύματα τους στην ειδική σελίδα επικοινωνίας (www.facebook.com/ShapeUrFuture), αλλά και σε κατ’ιδίαν επαφές σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για το μέλλον.

    Με τη διεθνή αυτή διάκριση, αναγνωρίζεται ουσιαστικά η σημασία του προγράμματος «Shape Your Future», το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους νέους συμμετέχοντες να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να παραδώσουν το «ψήφισμα Ευρωπαίων νέων» στους διοικούντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Your Future» αποτελεί τη συνέχεια της δράσης «From Athens to Beijing» που πραγματοποιήθηκε το 2008, δημιουργώντας έτσι ένα νέο θεσμό σε απόδειξη του ισχυρισμού ότι: οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας είναι οι μόνοι «ζωντανοί Ολυμπιακοί Αγώνες».

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ