FIX: Υποστηρίζει τα «Καφενεία της Ελλάδας»

Η FIX Hellas υποστηρίζει μια ξεχωριστή έκδοση του Γιώργου Πίττα, με τίτλο «Καφενεία της Ελλάδας», μέσα από την οποία ξετυλίγεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο η ιστορία των παραδοσιακών καφενείων της χώρας μας.

Η μπύρα, δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο του βιβλίου, καθώς συνδέεται άμεσα, εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, με τον «θεσμό» του καφενείου και την κοινωνική συναναστροφή, στο πλαίσιο της παρέας και της διασκέδασης.

photo1

Η διαδρομή βέβαια της ελληνικής μπύρας είναι ταυτισμένη με τη FIX Hellas στην πορεία όλων αυτών των ετών, καθώς μέσα από την ιστορία των καφενείων φαίνεται και το ένδοξο παρελθόν της αγαπημένης μπύρας των Ελλήνων. Η παρουσία της είναι διακριτή στους χώρους των αγαπημένων, παραδοσιακών καφενείων, με ενδεικτικά παραδείγματα τις διαφημιστικές ταμπέλες της εποχής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο βιβλίο, «Σπάνια να μη συναντήσεις σε παλιό καφενείο τις παλιές μεταλλικές επιγραφές με τους γνωστούς αστέρες του ελληνικού σινεμά, με κυριότερη τη διαφήμιση με τη μελαχρινή τότε Αλίκη Βουγιουκλάκη να συστήνει ότι “η μπίρα ΦΙΞ κάνει καλό”».

Γεμάτη αναμνήσεις, ιστορίες και σπάνιες λεπτομέρειες, η συγκεκριμένη έκδοση μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και το κείμενο του συγγραφέα, ο οποίος συγκέντρωνε υλικό για αρκετές δεκαετίες της ζωής του, από τα ταξίδια του σε διάφορους προορισμούς της χώρας μας.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στις 7/10, στον πολυχώρο Αθηναΐς, ενώ έως τις 20/10 στον ίδιο χώρο το κοινό έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση του Γ. Πίττα με 70 ξεχωριστές φωτογραφίες της έκδοσης (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, ώρες 19.00-23.00).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ