Πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑΛΜΑ στην Αίγινα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η τριήμερη εκδήλωση «ΤαιριάΖουμε στην Αίγινα» (4,5 & 6 Οκτωβρίου), μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην  παλιά προβλήτα του νησιού έγιναν τα εγκαίνια της εκδήλωσης υπό το φως των ζωγραφισμένων χάρτινων φαναριών από μαθητές των σχολείων της Αίγινας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της προέδρου του ΑΛΜΑ, κυρίας Κατερίνας Γιαννακοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τοπικούς φορείς, συλλόγους αλλά και χορηγούς της εκδήλωσης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος της Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης και ο γνωστός σκηνοθέτης κύριος Μανούσος Μανουσάκης, επίτιμο μέλος του ΑΛΜΑ. Διαβάστηκε επίσης μήνυμα εκ μέρους της προέδρου του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά Πλάκας κυρίας Βάσως Μαράκα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε η κυρία Ιωάννα Καρώνη εκπρόσωπος της εταιρείας TEVA  που είναι μέγας χορηγός του φεστιβάλ.

Η εναρκτήρια ημέρα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο γυναικών, το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας και το γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε  με τη θεατρική παράσταση «Τα γράμματα χορεύουν» από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου της Αίγινας αλλά και τη δράση «Λαμπυρίσματα» με τα πολύχρωμα ελπιδοφόρα φαναράκια που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του νησιού με τη βοήθεια του καταξιωμένου ζωγράφου και υπεύθυνου εικαστικών του φεστιβάλ Νεκτάριου Κοντοβράκη.

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων άνοιξε το εφηβικό μουσικό group “Synth Age pro” ενώ ακολούθησε το μοντέρνο χορευτικό zumba που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Από το πρωί και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτίθονταν στην παλιά προβλήτα έργα των μαθητών σε καμβά. Μια υπέροχη προσπάθεια των μαθητών της Αίγινας υπό την επίβλεψη του ζωγράφου Νεκτάριου Κοντοβράκη.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των δημοτών της Αίγινας σε θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινή ζωή. Γι’ αυτό το σκοπό διοργανώθηκε Ημερίδα ενημέρωσης στο Ίδρυμα Καψάλη με θέμα: «Παράθυρο στη ζωή» που αφορούσε την ομαλή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές οι: Κατερίνα Γιαννακοπούλου Επιστ.Υπεύθ. Κέντρου Ημέρας ΑΛΜΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΛΜΑ, ο Χάρης Τομαρίδης Ψυχίατρος –ψυχαναλυτής, και ο Λάζαρος Αθανασιάδης Φυσίατρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ