ΣΕΒΤ & ΚΑΠΕ συμμετέχουν στο SINERGIA

Το ευρωπαϊκό έργο SINERGIA στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις Τροφίμων και συντονίζεται από τον Ιταλικό οργανισμό ΕΝΕΑ.

Η κοινοπραξία αποτελείται από  9 εταίρους, από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία. Το έργο έχει 2ετή διάρκεια και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας MED.

Επειδή στη Μεσόγειο δραστηριοποιούνται κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Κλάδου των Τροφίμων, που δε διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να πραγματοποιήσουν κατάλληλες καινοτομίες, που θα βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση, το SINERGIA θα τις βοηθήσει να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Στο SINERGIA, τα επόμενα 2 χρόνια, θα συμμετάσχουν 50 περίπου επιχειρήσεις (7 από κάθε χώρα) σε μια σειρά πιλοτικών δράσεων μέσα από τις οποίες θα πραγματοποιηθούν ενεργειακές διαγνώσεις και θα τους δοθούν προτάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Στη συνέχεια, οι εταίροι, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του έργου θα αναπτύξουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να ελέγξουν την ενεργειακή τους απόδοση και να κάνουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Από την Ελλάδα στο έργο συμμετέχει ο ΣΕΒΤ και το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των Εθνικών Συνδέσμων Τροφίμων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβενία είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί θα δώσει στις επιχειρήσεις, τεχνογνωσία και εξειδίκευση γύρω από τα θέματα της ενεργειακής απόδοσης και θα προτείνει λύσεις  από τις οποίες θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ