Επίσκεψη από Ιταλία στο «Χαμόγελο»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα και οι αυξανόμενες ανάγκες στήριξης της οικογένειας εν μέσω της οικονομικής κρίσης τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων Λάουρα Μπολντρίνι με την ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Η κύρια Μπολντρίνι στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της στην Ελλάδα επισκέφτηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο του οργανισμού που συντονίζει την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και τον μηχανισμό Amber Alert στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Γιαννόπουλος και οι εργαζόμενοι του οργανισμού υποδέχτηκαν και παρουσίασαν στην κα Μπολντρίνι και την ομάδα της τις δράσεις και το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα τελευταία 18 χρόνια στο πεδίο της παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής που διαθέτει πολυετή καριέρα ως δημοσιογράφος και στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά και οι οικογένειες στην Ελλάδα, για τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης και τον τρόπο που ανταποκρίνεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται.

Η κα Μπολντρίνι και οι συνεργάτες της ξεναγήθηκαν επίσης στη διαδικτυακή πλατφόρμα «You Smile» που ανέπτυξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά και τους νέους, ώστε να τους ευαισθητοποιήσει και να προάγει την ενεργή συμμετοχή τους σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον ενημέρωσης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Η επίσκεψη της Προέδρου της Ιταλικής Βουλής ολοκληρώθηκε στο Σπίτι του οργανισμού στο Μαρούσι, όπου την υποδέχτηκαν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι. Η κα Μπολντρίνι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, να χαρίσει δώρα στα παιδιά και να γνωρίσει από κοντά τη στοργή και τη φροντίδα που τους παρέχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here