Nestlé: Πρωτοβουλία για τη Νεανική Απασχόληση

Η Nestlé δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις και 10.000 ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών έως το 2016.

«Σήμερα ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη είναι άνεργος», είπε ο Laurent Freixe, Executive Vice-President και Επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης της Nestlé.

Ο κος Laurent Freixe μίλησε κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης του προγράμματος Nestlé needs YOUth που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα δεδομένου ότι η ανεργία στην Ελλάδα αφορά τους μισούς και πλέον νέους κάτω των 25 ετών.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κος Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της Nestlé αποτελεί μια ενέργεια με ισχυρά μηνύματα οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού με πραγματικό και επίκαιρο περιεχόμενο, δείγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υψηλής ποιότητας. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η Nestlé επιλέγει την Αθήνα, προκειμένου να ανακοινώσει αυτό το μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης, έχει πολλαπλή σημασία. Υπογραμμίζει την κρισιμότητα του προβλήματος της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα και την ανάγκη κινητοποίησης όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου για τη στήριξη της νεανικής απασχόλησης. Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα η πρωτοβουλία αυτή και ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας και τις δυνατότητες της».

Ανάπτυξη στην Ευρώπη

«Σκεφτείτε το κόστος για την κοινωνία, εάν οι νέοι άνθρωποι παραμείνουν στο περιθώριο χωρίς εισόδημα, μέλλον και ελπίδα. Καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να επενδύουμε στην Ευρώπη, θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους νέους να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα να προσληφθούν, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο», δήλωσε ο κος Laurent Freixe.

«Η πρωτοβουλία αυτή, που πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση, βασίζεται στη διαρκή δέσμευση της εταιρείας να επενδύει στην Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε ο κος Freixe.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αποδεικνύει τον μοναδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας για να βοηθήσει την κρίση στην απασχόληση στην Ευρώπη.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ενώ οι κυβερνήσεις μπορούν να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μόνο οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες και επαγγελματική εκπαίδευση», είπε ο κος Van Rompuy.

Η κα. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρέτισε επίσης το πρόγραμμα Nestlé needs YOUth ως ένα παράδειγμα συμβολής του ιδιωτικού τομέα στην ανάκαμψη της Ευρώπης.

«Είμαι ενθουσιασμένη που η Nestlé υλοποιεί αυτή την πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των προοπτικών απασχόλησης των νέων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα συνεισφέρει στις δικές μας προσπάθειες, ώστε οι νέοι να μην στερηθούν την ελπίδα και τις ευκαιρίες”, είπε η κα Βασιλείου μιλώντας από την Αθήνα. «20.000 νέοι άνθρωποι θα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν στην αγορά εργασίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της ανεργίας των νέων. Ευελπιστούμε ότι οι ενέργειες αυτές θα εμπνεύσουν και άλλους φορείς για τη δημιουργία περισσότερων παρόμοιων πρωτοβουλιών», πρόσθεσε η κα Βασιλείου.

Ο κος Παύλος Κιόρτσης, Διευθύνων Σύμβουλος Nestle Ελλάς, δήλωσε σχετικά: “Η πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth είναι πολυ σημαντική για τη Nestlé Ελλάς. Εδώ και χρόνια ενεργοποιούμαστε σε πολλά κοινωνικά θέματα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα μας. Η ανεργία των νέων είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, ειδικά για την Ελλάδα. Γι αυτό και εργαζόμαστε με ενθουσιασμό προκειμένου να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας. Κάθε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη. Γιατί αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια με έναν στόχο: να βοηθήσουμε όσο περισσότερους νέους στην Ελλάδα να βρουν δουλειά“.

Στην πρωτοβουλία θα συνεισφέρουν όλες οι ομάδες της Nestlé στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, η Nestlé θα προσλάβει 3.000 νέους στη Γαλλία, 2.420 στη Γερμανία, 1.250 στην Ισπανία και 1.080 στην Ιταλία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Στις θέσεις αυτές περιλαμβάνονται προσλήψεις και θέσεις για πρακτική άσκηση και μαθητεία. Στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους, αριθμός αναλογικά σημαντικά μεγαλύτερος από το μέγεθος της εταιρείας στην αγορά.

Διαφορετικές Επιλογές

Σε όλους τους τομείς θα προβλέπονται θέσεις εργασίας και θα προσφέρεται μια σειρά ευκαιριών σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την μεγάλη γκάμα επαγγελματικών επιλογών που προσφέρει η Nestlé, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων παραγωγής, διοίκησης, ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεων, marketing, οικονομικών, μηχανολογίας και Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας προβλέπεται και ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν σε νέους από τη Νότια Ευρώπη πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε μονάδες της Nestlé στο εξωτερικό – στην Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλύτερο μέλλον

Επιπλέον, για να διευκολυνθεί η μετάβαση από το σχολείο στην αγορά εργασίας, η πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα Readiness for Work, που περιλαμβάνει συμβουλευτική για την επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς και υποστήριξη στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και την επαγγελματική συνέντευξη, σε σχολεία, πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις της Nestlé.

Η Nestlé θα ενθαρρύνει επίσης τους περισσότερους από 63.000 προμηθευτές της σε όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth, με το πρόγραμμα Alliance for Youth, προσφέροντας θέσεις εργασίας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης σε νέους ανθρώπους.

«Η παγκόσμια επιτυχία της Nestlé οφείλεται και στο ότι είμαστε επιτυχημένοι στην Ευρώπη» εξήγησε ο κος. Freixe. «Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να αξιοποιήσει το δυναμισμό της νεολαίας, για να μπορούν οι νέοι να πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here