ECOMOBILITY: Ξεκίνησε έλεγχος οικολογικής μετακίνησης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος συμμετοχών στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14, από Ομάδες μαθητών από όλη τη χώρα.

Στη πρόσκληση για συμμετοχή στην εκστρατεία της νέας περιόδου, ανταποκρίθηκαν Διευθυντές και Καθηγητές Γυμνασίων από 31 πόλεις και ανέλαβαν να συντονίσουν τη δημιουργία ομάδων μαθητών.

Στην περίοδο μέχρι και τον Ιανουάριο οι ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων που ενεργοποιήθηκαν, αναμένεται να ερευνήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνήθειες και τις συνθήκες μετακίνησης στη περιοχή τους, να ακούσουν και να αξιολογήσουν τις απόψεις εκπροσώπων Τοπικών Αρχών και Φορέων, να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους πολίτες και να εξετάσουν τις επιπτώσεις που προκαλούν η ρύπανση του αέρα των πόλεων, η κατάληψη των πεζοδρομίων και η έλλειψη ποδηλατοδρόμων. Παράλληλα θα αξιολογήσουν το επίπεδο επένδυσης της πόλης τους, στους τρεις πυλώνες των Πράσινων Μεταφορών και σε οικολογικούς τρόπους μετακίνησης.

Με τις εργασίες τους, οι έφηβοι καλούνται να δουν την ανάγκη αναβάθμισης της κυκλοφορίας στη πόλη, με την ανάδειξη επιλογών όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τη συγκοινωνία, ενώ θα πρέπει να εξετάσουν επιλογές και ευκαιρίες για τη μείωση της ρύπανσης στην περιοχή τους.

Οι πόλεις που μπήκαν στο μικροσκόπιο των Ομάδων των μαθητών και θα εξεταστεί το επίπεδο εφαρμογής της Οικολογικής Μετακίνησης είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, η Λάρισα, το Μαρούσι, τα Τρίκαλα, η Κομοτηνή, η Τρίπολη, η Νίκαια, το Περιστέρι, η Κατερίνη, το Άργος, η Ιεράπετρα, το Χαλάνδρι, οι Αχαρνές, η Άρτα, η Θήβα, η Καισαριανή, του Παύλου-Μελά, η Ναύπακτος, η Θέρμη, η Κάντζα-Παλλήνη, ο Ερύμανθος, η Κοζάνη, το Ωραιόκαστρο, το Μαζαράκι, η Νεάπολη και το Αμύνταιο.

Η Εκστρατεία της νέας περιόδου είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ