Coca Cola: Αποστολή Νερό σε συνεργασία με MEDASET

Περισσότεροι από 1,5 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και περισσότεροι από 2 τόνοι απορριμμάτων συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια καθαρισμού 17,6 χλμ. παραλιών σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» που υλοποίησε για 3η συνεχή χρονιά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με το MEDASSET-Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών, υπό την Αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών – UNEP/MAP.

Συγκεκριμένα, η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων και σε θέματα μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης υλικών.

Φέτος, η εκστρατεία επισκέφθηκε συνολικά 11 περιοχές σε όλη την Ελλάδα (Παλαιό Φάληρο, Σχοινιάς, Βραυρώνα, Ασπρόπυργος, Σχηματάρι, Αίγιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης), όπου πραγματοποίησε 12 καθαρισμούς παραλιών με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 εθελοντών. Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε σημαντική, καθώς 2.239 μαθητές και εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία, 279 άτομα από τις τοπικές κοινότητες και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), καθώς και εργαζόμενοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον συμμετείχαν στις δράσεις. Συνολικά, το 2013, εθελοντές της εκστρατείας ενημέρωσαν περισσότερα από 5.000 άτομα διανέμοντας ειδικό ενημερωτικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις θανάσιμες επιπτώσεις των απορριμμάτων στη θαλάσσια ζωή.

Εκ μέρους του MEDASSET, η συντονίστρια της εκστρατείας, Ειρήνη Κατσιφού δήλωσε: «Ταξιδέψαμε, ανακαλύψαμε νέα μέρη, γνωρίσαμε μικρούς και μεγάλους και φυσικά… καθαρίσαμε! Δώδεκα καθαρισμούς μετά μπορούμε να πούμε ότι είμαστε περήφανοι για την πορεία της εκστρατείας “Πάρε Μέρος και Καθάρισες”. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας που είναι ο πυρήνας των δράσεών μας, μας στηρίζουν και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε δυναμικά».

Eπιπρόσθετα, με αφορμή τη συνεργασία του προγράμματος «Αποστολή Νερό» και του MEDASSET, η Γεωργία Λασανιάνου, Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών προγραμμάτων, Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι, που για 3η συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» στην οποία επενδύουμε σημαντικά για την ευαισθητοποίηση των χιλιάδων πολιτών για την ανάγκη προστασίας των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων της χώρας μας. Συνεπείς με τις αξίες της εταιρείας μας, υλοποιούμε με συνέπεια και συνέχεια προγράμματα  που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην προσφορά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, ενώ τα εξαιρετικά αποτελέσματα της εκστρατείας «Πάρε μέρος και Καθάρισες» αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση του έργου της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas».

Στο πλαίσιο δέσμευσης της εκστρατείας «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», η συνεργασία του προγράμματος «Αποστολή Νερό» και του MEDASSET με τοπικούς φορείς και ΜΚΟ καθώς και η συλλογική δράση και εθελοντική συμμετοχή της σχολικής κοινότητας και των πολιτών κάθε ηλικίας αποτελούν βασικό παράγοντα της επιτυχίας και της επίτευξης σημαντικών αποτελεσμάτων με ουσιαστικό όφελος όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και τον άνθρωπο.

Συνολικά μέχρι σήμερα, η εκστρατεία «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», έχει πραγματοποιήσει 44 καθαρισμούς παραλιών, συνολικού μήκους 63,7 χιλιομέτρων, με τη συμμετοχή περισσότερων από 12.000 εθελοντών, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερους από 9,1 τόνους  ανακυκλώσιμων υλικών και 9 τόνους απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», το οποίο υλοποιούν από κοινού η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas από το 2006, έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις μέχρι σήμερα, έχει ουσιαστική συμβολή στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω εξοικονόμησης υδάτινων πόρων, προστασίας και αποκατάστασης της καλής οικολογικής κατάστασης υγροτόπων και παράκτιων οικοσυστημάτων καθώς και ευαισθητοποίησης πολιτών για τη σημασία της ορθολογικής χρήσης του νερού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ