CSR is Dead, Long Live CSR

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «CSR 2013» που  υλοποιήθηκε για  9η χρονιά, παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στην Ημερίδα CSR is Dead, Long Live CSR» που διοργάνωσε το Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάστηκε η διαχρονική έρευνα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας η οποία πραγματοποιείται  από το 2003 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό GlobeScan και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η έρευνα απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα, αναφορικά με τη στάση και τα ζητούμενα των καταναλωτών από τις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων και σκιαγράφησε τις νέες τάσεις στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας κ. Δημήτρης Γ. Μαύρος, ο οποίος τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας ότι  «Το ΙΕπ πιστεύει ότι η εταιρική ευθύνη είναι η διαρκής δέσμευση μιας επιχείρησης να συμπεριφέρεται ηθικά και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, να προστατεύει το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα».

Στην εκδήλωση, μετά από την παρουσίαση της έρευνας από το Δ. Α. Μαύρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο MRB Hellas και τον σχολιασμό της από την Δρ Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρης Καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των, Λύδα Μοδιάνο – Λεών, Σύμβουλου Διοίκησης της EFG Eurobank Ergasias, Αλέξη Γαληνού, Διευθύνοντα Σuμβούλου της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δ. Αθηναίων και της Έλλης Παναγιωτοπούλου, Corporate Relations Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ντίνος Αδριανόπουλος, Μέλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου Επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ