Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες OTE-COSMOTE

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο θεσμός των υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE  στηρίζοντας για μια ακόμη χρονιά πρωτοετείς φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Στο πλαίσιο της φετινής τελετής απονομής των υποτροφιών, είκοσι φοιτητές που διακρίθηκαν παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, έλαβαν Υποτροφίες ύψους 15.280€ η καθεμία και είκοσι έξι αντίστοιχα έλαβαν Τιμητικές Διακρίσεις των 1.528€ . Υπότροφοι και Διακριθέντες παρέλαβαν επιπλέον, δωρεάν σύνδεση Conn-x, κινητά τηλέφωνα και tablets με Καρτοσυμβόλαιο COSMOTE και δωρεάν πάγιο για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ TV για ένα χρόνο.

«Η Υποτροφία αυτή είναι σίγουρα το ‘μαξιλάρι’ μου. Η σιγουριά ότι θα τελειώσω τις σπουδές μου και θα διεκδικήσω μια περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση, είτε μέσω  Erasmus, είτε με κάποιο μεταπτυχιακό. Η σημερινή μέρα, ήταν μια από τις πιο έντονες της ζωής μου. Πληθώρα συναισθημάτων με κυρίευσαν. Νοιώθω συγκίνηση και χαρά λόγω της αναγνώρισης των κόπων που έχω καταβάλει» δήλωσε Σχετικά με τη σημασία της Υποτροφίας για εκείνον, ο Δημήτρης Σταυρέλος, που πέτυχε στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Θανάση Κυριαζή. Στη φετινή εκδήλωση, επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, εμπνευστής και αρχηγός της πρώτης και μοναδικής ελληνικής αποστολής κατέκτησε το Έβερεστ, ο οποίος μέσα από την προσωπική του διαδρομή, συγκίνησε και ενέπνευσε με την αισιοδοξία του, τους νέους φοιτητές.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ απευθυνόμενος στους φοιτητές, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, ενώ παροτρύνοντάς τους να ξεπερνούν πάντα τον εαυτό τους, είπε: «Πολλά απ’ αυτά που γίνονται σήμερα είναι επίπονα, δύσκολα αλλά πρέπει να πιστέψετε ότι αλλάζουν την Ελλάδα σε μία καλύτερη Ελλάδα. Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και η διάκρισή σας σημαίνουν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, βάλατε τα δυνατά σας και κερδίσατε τη μάχη. Μην επαναπαύεστε, αρνηθείτε το βόλεμα, συνεχίστε να παλεύετε και φτάστε όπου δεν μπορείτε! Δουλέψτε, μοιραστείτε τη γνώση σας για να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, για να γίνετε καλύτεροι κι εσείς».   

Στα 12 χρόνια του θεσμού, οι Υποτροφίες OTE – COSMOTE έχουν υποστηρίξει συνολικά 429 πρωτοετείς φοιτητές, με περισσότερα από 2,4€ εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα υποτροφιών στη διεύθυνση: http://www.ote-cosmote-scholarships.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here