Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος

Στις 21 Δεκεμβρίου, δημοφιλείς καλλιτέχνες θα διαβάσουν μπροστά στο κοινό αποσπάσματα αγαπημένων τους βιβλίων

Μια ημερομηνία και ένα χώρος με έντονο συμβολισμό επιλέχθηκαν προκειμένου το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» να φτάσει στην κορύφωσή του, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέου έτους.

Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 (στις 12.00 μ.μ.), την ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έχοντας στο πλευρό του μια ομάδα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, προσκαλεί το κοινό σε μια ανοιχτή εκδήλωση λόγου και τέχνης που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ).

Οι καλλιτέχνες Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Ήμελλος, Αλεξία Καλτσίκη, Εύα Μανιδάκη, Αμαλία Μουτούση, Δημήτρης Πιατάς και Μαρία Σκουλά θα πλημμυρίσουν με τον μεστό λόγο τους το ιστορικό αναγνωστήριο της ΕΒΕ και το κοινό θα βιώσει μία μοναδική εμπειρία ανοιχτού διαλόγου με τους καλλιτέχνες για τον πολιτισμό ως όχημα της χώρας σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο. Μαζί με τους καλλιτέχνες θα διαβάσουν οι κ.κ. Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ), Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ) και Μύρων Μιχαηλίδης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ).

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την ημέρα που ο άξονας της Γης φτάνει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του γύρω από τον Ήλιο και από τα πανάρχαια χρόνια, η συγκεκριμένη ημέρα είχε έντονο συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούσε αφορμή για μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ημέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου συμβόλιζε το πέρασμα των ανθρώπων σε μια νέα περίοδο προσωπικής ανάπτυξης, ανανέωσης και πνευματικής αναγέννησης, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους πολίτες στο επιβλητικό αναγνωστήριο της ΕΒΕ προκειμένου να ξεκινήσουν από κοινού ένα ταξίδι στο μέλλον, όπου η Τέχνη και ο Λόγος θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι τις καθημερινότητας και νοοτροπίας όλων των πολιτών στη χώρα μας.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ΕΛΣ (www.nationalopera.gr) και την EBE (www.nlg.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here