Νέες φιλανθρωπικές δράσεις από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός θα ανοίξει ξανά, για το διάστημα αυτό των εορταστικών ημερών, την «Ερυθρόλευκη Αγκαλιά Αγάπης». Με Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γήπεδο Καραϊσκάκη, η ΠΑΕ παρουσίασε το πλάνο της για σειρά φιλανθρωπικών δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Διευθυντής Επικοινωνίας κ. Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Τύπου και όσους βρίσκονταν στο πάνελ και προλόγισε την Συνέντευξη Τύπου. Μίλησε συνοπτικά για την εφετινή «Ερυθρόλευκη Αγκαλιά Αγάπης», όπως αποκάλεσε εκ νέου τη δράση αυτή του Ολυμπιακού, υπέρ των συνανθρώπων μας. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο Ολυμπιακός παραμένει πάντοτε ενωμένος και «σε αυτή την προσπάθεια όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι ένα.

Η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης, οι Σχολές του συλλόγου καθώς και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, η «Θύρα 7». Όλοι θα προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι εφετινές δράσεις αρχίζουν με τον θεσμοθετημένο, πλέον, αγώνα ανάμεσα στους Βετεράνους του Ολυμπιακού και τους ρεπόρτερ της ομάδας μας. Ο 2ος Ετήσιος Αγώνας Αγάπης είναι φέτος αφιερωμένος στο Ίδρυμα Αργώ.

Η κα. Δέσποινα Παπαστυλιανού, από το Ίδρυμα Αργώ, ήταν εκείνη που πήρε τον λόγο στη συνέχεια. Μίλησε για τη δράση του Ιδρύματος, το οποίο άρχισε τη λειτουργία του το 1985, από μητέρες, συζύγους ναυτικών που είχαν παιδιά με ειδικές ανάγκες. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζει. Κατανοεί καλά τις ανάγκες που υπάρχουν και στέκεται κοντά στην προσπάθειά μας. Εύχομαι όλοι στον Ολυμπιακό να είναι πάντα νικητές και στη ζωή, όπως είναι και στα γήπεδα», ήταν τα λόγια της.

Ο δημοσιογράφος Παντελής Διαμαντόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό για αυτή του την προσπάθεια. «Είμαι διπλά χαρούμενος που έχουμε ξανά τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου αυτό που αρχίσαμε πέρυσι. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, την Πέμπτη στις 14:00, για να στηρίξει και εκείνος όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να φτάσει η βοήθεια εκεί που πρέπει», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Γλύκας, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων πήρε τον λόγο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 615ο παιχνίδι των Βετεράνων είναι ιδιαίτερο. Μίλησε για τη δράση του Συνδέσμου, το πνεύμα και τον σκοπό του 2ου Ετήσιου Αγώνας Αγάπης. «Θέλω να δώσω πολλά, πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μας και σε όλους στον σύλλογό μας για αυτές τους τι δράσεις. Να είναι σίγουροι οι αντίπαλοί μας, στην ομάδα των δημοσιογράφων, ότι τους θεωρούμε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικούς και πως περιμένουμε να γίνει ένας υπέροχος αγώνας».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Καραπαπάς, έδωσε και μία ακόμη είδηση: «Τη σέντρα στον αγώνα της Πέμπτης θα κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού, κ. Μίτσελ Γκονζάλες»!

Η Γενική Διευθύντρια κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, εκπροσωπώντας τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τόνισε από την πλευρά της πως και ο ΟΣΦΠ θα σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Επεσήμανε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία, κατά την οποία θα ανοίξει η Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας, προκειμένου να συγκεντρωθούν εκεί αγαθά για το Παιδικό Σπίτι Πειραιά καθώς και το ΠΙΚΠΑ Βούλας. Μάλιστα, ανέφερε πως η UNICEF, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, με χαρά αποδέχτηκε να στηρίξει και από την πλευρά της το Παιδικό Σπίτι Πειραιά.

Έστειλε, παράλληλα το μήνυμά της, ενόψει των εορταστικών αυτών ημερών που διανύουμε. «Δεν πρέπει να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη μόνο αυτές τις Άγιες Ημέρες. Πρέπει να προσφέρουμε όσο μπορούμε, όλο τον χρόνο. Κάθε μέρα. Και αυτό κάνει ο Ολυμπιακός. Βοηθάει πάντοτε».

Εν συνεχεία ο λόγος πέρασε στον κ. Βασίλη Τοκάκη, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο οποίος αρχικά επεσήμανε ότι «οδηγός μας είναι αυτό που έχει αναφέρει ο Πρόεδρός μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης. “Πέρα από την Ελλάδα των δυσκολιών, υπάρχει και η Ελλάδα της προσφοράς και της Αλληλεγγύης. Και ο Ολυμπιακός αποτελεί σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της”. Oι δράσεις δεν σταματούν εδώ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, όλο τον χρόνο. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορταστικών αυτών ημερών. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία προσφέρει στην κοινωνία, προσφέρει στους συνανθρώπους, προσφέρει στην χώρα μας. Ο Ολυμπιακός δηλώνει “παρών” καθημερινά με πολλές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Άλλες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλες όχι. Είναι όμως όλες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στο πλαίσιο της «Ερυθρόλευκης Αγκαλιάς Αγάπης» στηρίζει έμπρακτα:

• Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ» στο οποίο είναι αφιερωμένος και ο «2ος Ετήσιος Αγώνας Αγάπης» μεταξύ των Βετεράνων, της ζωντανής ιστορίας του Ολυμπιακού και των ανθρώπων που καταγράφουν καθημερινά την ιστορία της ομάδας, τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού.

• Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας που προσφέρει αγάπη και θαλπωρή σε δεκάδες παιδία και έχει ανάγκη την υποστήριξη όλων μας

• Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας – Ορίζοντες που καθημερινά υποστηρίζει 65 ΑΜΕΑ.

• Το 1ο Ειδικό Σχολείο Δραπετσώνας.

• Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

• Την Παιγνιοθήκη του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που απασχολεί δημιουργικά 40 ΑΜΕΑ.

• Το ακριτικό Δημοτικό Σχολείο Τυχερού Έβρου.

Ταυτόχρονα 7 Σχολές του Ολυμπιακού θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στις περιοχές τους.

Συγκεκριμένα:

1. Η ΣΧΟΛΗ ΕΛΑΙΩΝΑ την ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΜΗΤΕΡΑ
2. Η ΣΧΟΛΗ ΣΕΠΟΛΙΩΝ το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ «ΜΗΤΕΡΑ» (ΙΛΙΟΝ)
3. Η ΣΧΟΛΗ ΒΑΡΗΣ το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
4. Η ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»
5. Η ΣΧΟΛΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ (ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ)
6. Η ΣΧΟΛΗ ΚΥΠΡΟΥ (ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ) τον ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΑΝΤΙΛΕΥΧΑΙΜΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «ΖΩΗ»
7. Η ΣΧΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟ την ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ «ADVOCAT LUTHERAN GENERAL CHILDREN’S HOSPITAL».

Παράλληλα, ο κ. Τοκάκης στάθηκε ξεχωριστά σε δύο ακόμη σημαντικές δράσεις:

• Η 1η θα γίνει από τους παίκτες της ομάδας μας. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αποφάσισαν να διαθέσουν ένα σημαντικό ποσό για τις 25 οικογένειες της Ψερίμου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Αντιπροσωπεία των παικτών και της διοίκησης θα επισκεφθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το νησί για να παραδώσει τα χρήματα.

• Η 2η είναι από τους οργανωμένους φιλάθλους μας, τη «Θύρα 7», που βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα εντός και εκτός γηπέδων, η οποία αναλαμβάνει να υποστηρίξει το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και συγκεκριμένα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων. Το κέντρο φιλοξενίας ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκομένους, ανθρώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εκπροσώπους του Τύπου, να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, στις 14:00, οπότε και με τη σέντρα του 2ου Ετήσιου Αγώνα Αγάπης, όλα όσα ειπώθηκαν εδώ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, θα γίνουν πράξεις!

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη Συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ειδικευόμενοι σε θέματα ΜΜΕ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here