Παρουσιάστηκε το “Μετανάστες, Εθελοντισμός, Προσφορά”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Μετανάστες, Εθελοντισμός, Προσφορά” της συγγραφέως και ερευνήτριας Άννας Νικολαΐδη, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο ΙΛΙΣΙΑ.

Το Ντοκιμαντέρ αποτελεί την συνέχεια του ομώνυμου βιβλίου και οπτικοποίηση του συγκεκριμένου υλικού με στόχο να αναδείξει το σημαντικό ρόλο των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, χωρίς να παραλείπει βέβαια να τονίσει και το ρόλο των υπόλοιπων  γραφείων των Ηνωμένων Εθνών.

Η συγγραφέας κάνει μια μη πολιτική απεικόνιση του ρόλου των ΜΚΟ. Περισσότερο ενδιαφέρεται να καταδείξει στο κοινό, είτε αυτό είναι φοιτητές, είτε καθηγητές, είτε κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, τις δράσεις εταιρειών υπέρ των προσφύγων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παρά να ωραιοποιήσει μια κατάσταση οργανώσεων οι οποίες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορα ζητήματα, πέραν του ουσιαστικού ρόλου που επιτελούν.

Στην καταγραφή αυτή αναφέρονται δρώμενα της πολιτικής  ζωής και της επιστημονικής κοινότητας που διαδραματίζονταν όταν γραφόταν το βιβλίο, που όμως σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικές παρατάξεις ή πρόσωπα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους καταθέτοντας παράλληλα τις δικές τους απόψεις σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των ΜΚΟ, εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων και φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται ο κος Δανιήλ Εσδρά, Επικεφαλής του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης,) ο κος Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του ΕΒΕΝ Europe και Ελλάδος (Ευρωπαικό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής), που ήταν και χορηγός επικοινωνίας, ο κο Κων/νος Δήμτσας, Γενικός Διεθυντής της ΜΚΟ Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η κα. Εύα Τσολακίδου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος (Κέντρα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο) του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, η κα Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική ψυχολόγος και υπεύθυνη κάθετων και οριζόντιων χρηματοδοτήσεων από την ΜΚΟ Praksis κ.α. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η κα Μαρία Δημητρακοπούλου, Αναπληρώτρια Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρουσα παρέμβαση έγινε, ως επίλογος στην παρουσίαση αυτή, από την ίδια τη συγγραφέα η οποία παρουσίασε μια σύγκριση του βίντεό της και του βίντεο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όσον αφορά την εικόνα των μεταναστών, βάσει οδηγιών του γραφείου τύπου του Υπουργού σε αυτό το θέμα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το ανθρωπιστικό ιδεώδες, ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά , τα ίσα ανθρώπινα δικαιώματα κά

Αξίζει να σημειωθεί ότι χορηγοί επικοινωνίας ήταν το EBEN, DIRECTIOΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΕ, με τα μέσα CSR REVIEW, WWW.CSRNEWS.GR, ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ κά.

Την εκδήλωση συν τόνισε η Δήμητρα Γιώτη. Την συνέντευξη τύπου διοργάνωσε η Eταιρεία Επικοινωνίας DG PR, η οποία φροντίζει και για τις δημόσιες σχέσεις του βιβλίου & Ντοκυμαντέρ “Μετανάστες, Εθελοντισμός, Προσφορά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ