Προκηρύχτηκε ο Ecotrophelia 2014

Ο διαγωνισμός, που έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αναδεικνύει τη δυναμική, την καινοτομία και την ευρηματικότητα των νέων ανθρώπων, που βρίσκουν πεδίο εφαρμογής σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα, τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες, φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί)  των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας, καλούνται να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τρόφιμα ή ποτά) με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, ενώ απαραίτητη είναι και η παρουσίαση ενός τελικού προϊόντος, που θα τεθεί σε γευστική δοκιμή και δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα: Πρώτα σε Εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει στη χώρα του το διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, και στη συνέχεια σε Ευρωπαϊκό, με τους νικητές όλων των χωρών να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «SIAL», που θα πραγματοποιηθεί στo Παρίσι στις 19-23 Οκτωβρίου του 2014.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα να κατατεθούν και προϊόντα, που έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών.

Τα βραβεία που θα λάβουν τα τρία καλύτερα προϊόντα είναι:

–    Χρυσό βραβείο: Χρηματικό έπαθλο  και συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “SIAL”.
–    Αργυρό βραβείο: Χρηματικό έπαθλο.
–    Χάλκινο βραβείο: Χρηματικό έπαθλο.

Για να λάβει μέρος μια ομάδα στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχει στείλει τον Τεχνικό Φάκελο με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, ενώ ο πλήρης Αναλυτικός Τεχνικός Φάκελος γραμμένος στα Αγγλικά θα πρέπει να κατατεθεί έως την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Ο Διαγωνισμός ECOTROPHELIA πραγματοποιείται στα πλαίσια των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του Ευρωπαϊκού Έργου CAPINFOOD.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ