Ανανεωμένα τα φετινά ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Τo 2014 τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ συμπληρώνουν 10 χρόνια από την θεσμοθέτησή τους και σηματοδοτούν το μέλλον με αναμορφωμένη τη διαδικασία επιλογής και μόνιμο το εμβληματικό αγαλματίδιο απονομής.

Η διαδικασία επιλογής ορίζει οκτώ επιτροπές προσωπικοτήτων και εκπροσώπων φορέων, διακεκριμένων με ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στο παρελθόν, οι οποίες ερευνούν και προτείνουν τους υποψήφιους ανά τομέα και κατηγορία βράβευσης. Οι προτεινόμενοι που αποδέχονται την υποψηφιότητα συμπληρώνουν φάκελο τεκμηρίωσης ο οποίος αξιολογείται από τρεις τουλάχιστον κριτές με πολλαπλά, συγκεκριμένα και γνωστά, χάριν διαφάνειας, κριτήρια. Οι υποψήφιοι δεν καταβάλλουν δικαίωμα συμμετοχής ούτε έχουν οικονομική ή άλλη υποχρέωση προς τον θεσμό και τον οργανωτή.

Τα βραβεία κατανέμονται σε έξι (6) τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται 3 έως 6 κατηγορίες βραβείων:

•    ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιστημονικών Εργων
•    ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Διπλωματικών Εργασιών
•    ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Κρατικών Οργανισμών και Υπηρεσιών
•    ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Αυτοδιοίκησης
•    ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιχειρήσεων
•    ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Μέσων Ενημέρωσης

Η απονομή για το «Εργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον» αποτελεί την κορύφωση της Τελετής Απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται το βράδυ της 5ης Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Μια νέα ακόμη καινοτομία που καθιερώνεται από φέτος, αφορά στο αγαλματίδιο που θα απονέμεται στους βραβευόμενους, αφού θα έχει πλέον μόνιμη και σταθερή μορφή και δεν θα είναι διαφορετικό κάθε χρόνο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όμως διατηρούνται οι προϋποθέσεις & προδιαγραφές δημιουργίας του από φυσικά, ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντανακλά τη βασική αξία που πρεσβεύουν τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που είναι η αναγνώριση του πέραν του καθήκοντος άριστου έργου για το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των υπηρεσιών της διοργάνωσης των Βραβείων προσφέρεται εθελοντικά από όλους τους συντελεστές καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και τη διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν την κα Σοφία Κατσίκη στο τηλέφωνο 210-6196757.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ