TÜV AUSTRIA HELLAS: Εκδήλωση για το πρότυπο G4

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερους από 120 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η TÜV AUSTRIA HELLAS για την επίσημη ενημέρωση «GRI-G4 LAUNCH ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», συνεργαζόμενη με το Διεθνή Οργανισμό Global Reporting Initiative (G.R.I.), ο οποίος εκδίδει τα πιο γνωστά πρότυπα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν  η παρουσίαση του νέου πρότυπου G4 με κεντρικό ομιλητή τον κο Παναγιώτη Λουίζο, Network Relations Planner του G.R.I. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ομιλίες του κου Γ. Γεωργόπουλου, Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και του κου Αλ. Κουλίδη, ειδικού συμβούλου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα που ήδη εφαρμόζουν το πρότυπο GRI στην ανάπτυξη των απολογισμών Ε.Κ.Ε., όπως είναι η Alpha Bank και o Όμιλος «Μυτιληναίος». Στο πάνελ συμμετείχαν και τα στελέχη των προαναφερόμενων Υπουργείων, καθώς επίσης και ο κος Μ. Λουκογιαννάκης, ως Γεν. Δ/ντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ο Καθηγητής Κ. Ευαγγελινός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η εκδήλωση διεξήχθη με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και του Συμβουλίου του Σ.Ε.Β. για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) μέσω της ιστοσελίδας της TÜV AUSTRIA HELLAS και του ιστότοπου του GRI.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης σχετικά με το νέο πρότυπο από τον G.R.I., ακολούθησαν ομιλίες σχετικά με το νέο Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την αξία της εξωτερικής επαλήθευσης από ανεξάρτητο Οργανισμό, όπως είναι η TÜV AUSTRIA HELLAS, τη μεθοδολογία των επαληθεύσεων, και προβλήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις σε Προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης με παρουσιάσεις case studies, όπως: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΙΝΤΕRAMERICAN, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον πρώην Πρύτανη, κο Σοφούλη σε εταιρείες που ξεχωρίζουν και συμμορφώνονται με τους πιο πολλούς δείκτες του GRI σε θέματα ΕΚΕ.  Η μέρα έκλεισε με συζήτηση στο αίθριο του συνεδριακού κέντρου και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των στελεχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ