ΣΕΒΤ: Συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων

Συνεργασία με την ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων» για την Καταπολέμηση της Πείνας ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, εμπλουτίζοντας τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ενίσχυσης και βοήθειας που αναλαμβάνει κάθε χρόνο αξίας άνω των 62 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων» ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και αποτελεί ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων ατόμων, την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων και τη συνεργασία με αναγνωρισμένες οργανώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων FΕΒΑ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.550 τ.μ. στο Κρυονέρι Αττικής, όπου γίνεται η μεταφορά, συλλογή, καταγραφή αλλά και διανομή των αγαθών. Η Τράπεζα τροφίμων διανέμει προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον εμπορεύσιμα σε 215 περίπου ιδρύματα που φιλοξενούν άπορους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγους και άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης. Κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 20000 άτομα σιτίζονται με τα προϊόντα που διανέμει η Τράπεζα Τροφίμων.

Σύμφωνα με όσα πιστεύει ο ΣΕΒΤ, ο σκοπός της Τράπεζας Τροφίμων είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων. Μια συνεργασία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας που θα βοηθήσει, συνεισφέροντας
στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here