Interamerican: Απολογισμός προγράμματος υγείας στην Τήνο

Κατά την εκδήλωση, ο δήμαρχος του νησιού κ. Παναγιώτης Κροντηράς και ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican κ. Γιώργος Κώτσαλος εξέφρασαν την κοινή άποψη ότι η συνεργασία του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό μπορεί να δώσει στη σημερινή συγκυρία διέξοδο σε πολλά κοινωνικά προβλήματα, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, συμπληρώνοντας ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα. Όπως επεσήμαναν, αυτή η συνεργασία εκφράζει μια νέα αντίληψη για τις πολιτικές και την οικονομία της υγείας, αλλά και για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών με πραγματικό όφελος για τους πολίτες, ιδιαίτερα σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδος.

“Τα γεγονότα απέδειξαν ότι δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα που επί χρόνια ταλαιπωρούσε τους Τηνιακούς” τόνισε ο κ. Κροντηράς, ενώ ο κ. Κώτσαλος παρατήρησε πως η επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος στην Τήνο αποτελεί “πιλότο” ανάπτυξης ανάλογων συνεργασιών της Interamerican με καλά οργανωμένους δήμους νησιών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας.

Τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που παρευρέθηκαν: ο γενικός διευθυντής εργασιών κ. Γιώργος Μαυρέλης και ο επιτελικός του συντονισμού υπηρεσιών βοήθειας κ. Γιώργος Σκαρμούτσος, έδωσαν μια πλήρη εικόνα του λειτουργικού μοντέλου της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας, καθώς και των σχετικών υπηρεσιών που παρασχέθηκαν κατά το 2013 από την Interamerican. Ειδικότερα από την Τήνο, η εταιρεία δέχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 479 κλήσεις για τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές και πραγματοποίησε 12 διακομιδές εκ των οποίων τις 9 με ελικόπτερο και τις 3 με υγειονομικό αεροπλάνο – τις 10 στη βάση της συμφωνίας και τις 2 μετά από αίτημα του Δήμου. Ακόμη, από την κλινική της εταιρείας, την Αθηναϊκή Mediclinic, προσφέρθηκαν δωρεάν σε δημότες της Τήνου που επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία της 63 προληπτικοί έλεγχοι. Τα περισσότερα περιστατικά που υποστηρίχθηκαν με αερομεταφορά οδηγήθηκαν άμεσα σε χειρουργείο (11), ενώ διακομίστηκαν και παθόντες σε κρίσιμη κατάσταση από ατύχημα, καρδιολογικό επεισόδιο κ.λπ. παθολογικά αίτια.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία Δήμου Τήνου – Interamerican προβλέπει βασικά την επείγουσα αερομεταφορά και τη μεταφορά με ασθενοφόρο όπου απαιτείται, μετά από αξιολόγηση και εφόσον δεν εξυπηρετείται το περιστατικό από το δημόσιο σύστημα υγείας. Επιπλέον, παρέχεται υποστήριξη από τη Γραμμή Υγείας 1010 για πληροφορίες και ιατρικές συμβουλές, καθώς επίσης προβλέπονται ειδικές παροχές ενημέρωσης των κατοίκων και κάλυψης των αθλητών της Τήνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ