Ενέργειες Δήμου Ιλίου για την Κεφαλονιά

Ο Δήμος Ιλίου με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ευάγγελο Αυγουλά, σε συνεργασία με τον Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» και τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Ιλίου «Ίλιον Στήριξη», δίνουν άμεσα το “παρών” στην προσπάθεια ανακούφισης των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής διενεργείται μια δέσμη συντονισμένων ενεργειών η οποία περιλαμβάνει αφενός μεν τη συλλογή νερού, τροφίμων και υγειονομικού υλικού και αφετέρου την αποστολή κλιμακίου έμπειρων επιστημόνων στο νησί.

Η πρώτη ομάδα επιστημόνων που θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, θα αποτελείται από παιδοψυχίατρο, Κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές προκειμένου να γίνει μια πρώτη «χαρτογράφηση» των αναγκών των κατοίκων του νησιού και να παρασχεθεί ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη.

Η συγκέντρωση τροφίμων και υγειονομικού υλικού θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου στη συμβολή των οδών Ικάρου 28 και Κάλχου 64 και ώρες 09.00-17.00.

Τα τρόφιμα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα είναι μακράς διάρκειας (νερό, ξηρά τροφή, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ κ.α) και το υγειονομικό υλικό θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα φάρμακα των πρώτων βοηθειών τα οποία αναγράφονται παρακάτω, καθώς και μωρομάντιλα και πάνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ