Ξεκινά το «Social Impact Award»

Ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου το Social Impact Award, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με στόχο να τονώσει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαγωνισμούς και τελικά υλοποίηση των 3 δράσεων που θα ξεχωρίσουν.

Μέντορες, σύμβουλοι, συνεργάτες και χορηγοί του SIA δίνουν ραντεβού στο χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) στις 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους και να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις δράσεις του. Στην «Kick Off» εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν 150 νέοι που θα έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους κατόπιν σχετικής εγγραφής στο http://www.eventbrite.com/e/kick-off-social-impact-award-tickets-10409800995.

Ο θεσμός καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2009 στην Αυστρία κι έκτοτε έχει επεκταθεί στη Ρουμανία, τη Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ελβετία, τη Ρωσία και πλέον και στη χώρα μας, όπου οργανώνεται από το Impact Hub Athens, υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ Next Generation, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόκκαλη.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεχίζει με ένα διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες και καταλήγει στην εφαρμογή των τριών αυτών ιδεών. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών μπορεί να ποικίλει και να αφορά τη φτώχεια, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ενέργεια, την τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για 4 μήνες μέσα στους οποίους οι νέοι και οι φοιτητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο. Το κάθε βραβείο περιλαμβάνει 3.000 Ευρώ ως seed funding, εξάμηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου και τέλος συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award που θα γίνει τον Ιούνιο, και θα παραβρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ