Η Κωτσόβολος και η Πράσινη Πρωτοβουλία!

Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι και σήμερα, η εταιρεία έχει ανακυκλώσει 436.033 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η αρχή για το πρόγραμμα της «Πράσινης Πρωτοβουλίας» έγινε τέσσερα χρόνια πριν, όταν η Κωτσόβολος, στο πλαίσιο των διαρκών δράσεών της για την κοινωνία και το περιβάλλον, ήταν η πρώτη εταιρεία του κλάδου της στην Ελλάδα, που ξεκίνησε ένα δωρεάν πρόγραμμα απόσυρσης και ανακύκλωσης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η προσπάθεια αλλαγής της περιβαλλοντικής συνείδησης του ελληνικού καταναλωτικού κοινού και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των συσκευών, που ωφελεί και οικονομικά τον Έλληνα καταναλωτή. Θα πρέπει να διευκρινιστεί  ότι επίσημος φορέας για την ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού είναι η «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.». H αλυσίδα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ συγκεντρώνει 5Ο% του βάρους των ηλεκτρικών συσκευών που προέχονται ειδικά από το λιανεμπόριο. Το βάρος αυτό αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού βάρους συσκευών που ανακυκλώνονται ετησίως από όλες τις πηγές συλλογής.

Στο πλαίσιο της «Πράσινης Πρωτοβουλίας» της Κωτσόβολος, κάθε καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώσει οποιαδήποτε παλαιά συσκευή επιθυμεί σε 102 σημεία συλλογής ηλεκτρικών ειδών προς ανακύκλωση.

Η Κωτσόβολος, με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων της ανακύκλωσης, προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές ένα τετραπλό όφελος, που αφορά τις κατηγορίες των λευκών συσκευών και των κλιματιστικών inverter. Έτσι, στο διάστημα 14-19 Μαΐου 2012, έκανε δώρο σε όσους πραγματοποιήσουν μία νέα αγορά λευκής συσκευής ή κλιματιστικού inverter, τον Φ.Π.Α 23%, ενώ ταυτόχρονα προσέφερε 36 δόσεις με τους τόκους χάρισμα, δωρεάν παράδοση της νέας συσκευής στο σπίτι, αλλά και δωρεάν παραλαβή της παλαιάς συσκευής προς ανακύκλωση.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της «Πράσινης Πρωτοβουλίας», ο κ. Κώστας Στράτης, Εμπορικός Διευθυντής της Dixons South-East Europe, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την εξέλιξη και την πορεία της «Πράσινης Πρωτοβουλίας» τα τέσσερα αυτά χρόνια και για το λόγο αυτό είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί το ίδιο δυνατά και στο μέλλον. Η αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων οικιακών συσκευών με νέες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ωφελεί τόσο το περιβάλλον όσο και την εξοικονόμηση ρεύματος και χρημάτων, πράγμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Για παράδειγμα, αποκτώντας μία συσκευή ενεργειακής κλάσης Α++, οι καταναλωτές εξοικονομούν έως και 40% στην κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με μία συσκευή ενεργειακής κλάσης Α. Εξασφαλίζοντας επομένως μια σειρά από οφέλη για τους καταναλωτές, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας με βιώσιμες και υπεύθυνες αποτελεσματικές λύσεις».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ