OIKOΠOΛIΣ 2014: Ξεκινά η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε το έργο όλων των επιτροπών προτεινομένων υποψηφιοτήτων για τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που διήρκεσε τρεις μήνες, ειδικές επιτροπές ανά τομέα και κατηγορίες βραβείων κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες, μετά την αποδοχή των υποψηφίων και την υποβολή από αυτούς φακέλου τεκμηρίωσης, θα προωθηθούν για αξιολόγηση-βαθμολόγηση σε τρεις τουλάχιστον αξιολογητές η κάθε μία. Τα μέλη όλων των επιτροπών είναι έγκριτες προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων και ειδικοί στο αντίστοιχο αντικείμενο επιστήμονες, βραβευθέντες με ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στο παρελθόν και απαρτίζουν τις επιτροπές προτεινομένων για Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Υπηρεσίες, Έντυπα Μέσα, Ραδιόφωνο & Τηλεόραση, Διαδικτυακή Ενημέρωση, Αυτοδιοίκηση, Έργου Ζωής, Επιστήμης.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, σύμφωνα με τον κανονισμό, κατανέμονται στους παρακάτω τομείς:

1)        ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιστημονικού Εργου

2)        ΟΙΚΟΠΟΛΙΣΙΣ 2014 Διπλωματικών Εργασιών

3)        ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Οργανισμών και Υπηρεσιών

4)        ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Αυτοδιοίκησης

5)        ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιχειρήσεων

6)        ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Μέσων Ενημέρωσης

Το βραβείο «Έργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον» αποτελεί την ανώτατη επιβράβευση καθώς και την κορυφαία στιγμή στην Τελετή Τελετής Απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται το βράδυ της 5ης Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ γιορτάζουν το 2014 τα δέκα χρόνια τους όχι μόνο με νέα διαδικασία αλλά και με νέο, μόνιμο αγαλματίδιο. Από φέτος θα απονέμεται σε όλους τους βραβευθέντες κάθε χρονιάς το ίδιο αγαλματίδιο-σύμβολο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ κατασκευασμένο, όπως πάντα, από φυσικά, ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά, ως αντανάκλαση της θεμελιώδους αξίας που πρεσβεύουν τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, δηλαδή της αναγνώρισης του πέραν του καθήκοντος άριστου έργου για το περιβάλλον.

Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και την διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας κάθε χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ