Συνεργασία Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ & ALBA

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Μαρία Αλεξίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ALBA, κ. Νίκος Εμπέογλου. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της πρώτης εκδήλωσης που σαν στόχο είχε την ενημέρωση των δημοσιογράφων σε θέματα ΕΚΕ και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις της,  στην αποσαφήνιση των όρων Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Βιώσιμη Ανάπτυξη,  και Εταιρική Βιωσιμότητα κ.λπ.

Συμμετείχε σεβαστός αριθμός δημοσιογράφων και συζητήθηκαν θέματα όπως η δημιουργία πλατφόρμας ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Δικτύου και Κέντρου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Επιχειρηματικής Ηθικής και Βιωσιμότητας του ALBA, οι ανάγκες των δημοσιογράφων για αποτελεσματικότερη ενημέρωση σε θέματα ΕΚΕ και καταγράφηκαν πιθανές λύσεις στο πρόβλημα και μελλοντικές δράσεις.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία και την πρώτη εκδήλωση η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Μαρία Αλεξίου σημείωσε: “O κόσμος μας έχει ήδη αλλάξει, έχει προχωρήσει σε μια νέα εποχή με διαφορετικά δεδομένα και οφείλουμε να παλέψουμε για την εδραίωση μιας νέας αντίληψης και μορφής ανάπτυξης, βασισμένης σε συλλογικές αξίες & αρχές, και σε ουσιαστική συνεργασία όλων των συμ-μετόχων. Για το σκοπό αυτό υπογράψαμε και παρουσιάζουμε σήμερα το νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του ALBA που αποτελεί ένα από τα πιο έγκυρα business schools της χώρας και ξεκινάμε την υλοποίησή του δίνοντας προτεραιότητα στη συστηματική και άμεση ενημέρωση, τον ουσιαστικό διάλογο  και την ευαισθητοποίηση των μέσων ενημέρωσης σε θέματα ΕΚΕ”.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ALBA κ. Νίκος Εμπέογλου πρόσθεσε πως… “το ALBA με ιδιαίτερη χαρά συνεργάζεται με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη καθώς έτσι καταδεικνύει  το ισχυρό του ενδιαφέρον για την ευαισθητοποίηση των επιχειρηματικών στελεχών που εκπαιδεύει, προς την ανάγκη προώθησης μια αειφόρου ανάπτυξης ,η οποία  καλλιεργεί ανθρώπινες αρχές και επιχειρηματικές πρακτικές που στηρίζουν την εταιρική ηθική και κοινωνική ευθύνη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ