Στην Ηλιούπολη το «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ»

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων εκδηλώσεων σε Αθήνα, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Κερατσίνι-Δραπετσώνα, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του και προετοιμάζει την επόμενη στάση του στην Ηλιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αλλά και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης, το «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» δημιούργησε ένα πρόγραμμα που, πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, αποσκοπεί να φέρει το κοινό σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό, την τέχνη της όπερας, το βιβλίο και το περιβάλλον, και κατ’ επέκταση, να ανοίξει για τους πολίτες ένα νοερό παράθυρο στο μέλλον και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016, σε μόλις δύο χρόνια.

Οι εκδηλώσεις στην Ηλιούπολη ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου με τη διοργάνωση ενός ανοιχτού αγώνα ρητορικής (debate) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης. Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει προβολή των πειραματικών ταινιών που δημιούργησαν νέα παιδιά που συμμετείχαν στο κινηματογραφικό εργαστήρι, το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι της Ηλιούπολης  με την καθοδήγηση της WWF θα περιπλανηθούν στο Πάρκο Ναυαρίνου και θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την άμεση βελτίωση της εικόνας του. Στόχος της δράσης είναι να αναδειχθεί το Πάρκο σε σημείο συνάντησης των πολιτών και να φέρει το κοινό σε επαφή με την φύση. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης θα οργανώσει δενδροφύτευση στο Πάρκο Ναυαρίνου, ενώ η Κινητή Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης θα βρίσκεται στο Πάρκο έχοντας ετοιμάσει αναγνωστικές εκπλήξεις για μεγάλους και μικρούς.

Η επιτυχημένη δράση της ανάγνωσης λογοτεχνικών αποσπασμάτων από καλλιτέχνες θα συνεχιστεί το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης. Ειδικότερα, οι καλλιτέχνες Νίκος Γεωργάκης, Κωστής Μαραβέγιας, Βίκυ Μαραγκάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιολάντα Τσιαμπόκαλου μαζί με τον Γιάννη Τροχόπουλο (Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΠΙΣΝ) και τον Σταύρο Ζουμπουλάκη (Πρόεδρο Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος) θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία, ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του βιβλίου και της φαντασίας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων στην περιοχή της Ηλιούπολης θα πέσει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, όπου οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσουν παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας», με το έργο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που δείχνει ήδη το κοινό, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας για όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, μία ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος, στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι δράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here