Η προσφορά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα

Χιλιάδες θέσεις εργασίας, σημαντικά φορολογικά έσοδα για το κράτος και συνολική προστιθέμενη αξία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε πλήθος κλάδων της οικονομίας, υποστηρίζει με την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Επιλέγοντας ελληνικές πρώτες ύλες και διατηρώντας την παραγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα, η εταιρεία δημιουργεί επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες παραγωγούς κριθαριού και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τη 2η Μελέτη Κοινωνικού και Οικονομικού Αντίκτυπου που διεξήγαγε για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία η εταιρία Steward RedQueen για το 2012:

1. 1.038 εκατομμύρια ευρώ είναι η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τα οποία ισοδυναμούν με το 0,5% του ΑΕΠ. Η άμεση προστιθέμενη αξία της εταιρίας υπολογίζεται σε 124 εκατομμύρια ευρώ που ισοδυναμούν με 0.1% του ΑΕΠ.

2. Για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προστίθενται 7 ευρώ στην ευρύτερη ελληνική οικονομία.

3. Το 90% της αξίας των προϊόντων της παραμένει στην ελληνική οικονομία.

4. Κάθε θέση εργασίας στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, υποστηρίζει έμμεσα 28 θέσεις στην ευρύτερη οικονομία.

5. Σε 27.600 θέσεις εργασίας, ή στο 0.7% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα, υπολογίζεται η συνολική συμβολή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην απασχόληση.

6. Επιλέγοντας κριθάρι από την ελληνική γη για τα προϊόντα της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει δημιουργήσει, από το 2008, 830 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα και προστιθέμενη αξία για τους 3.000 Έλληνες παραγωγούς και συνεργάτες της, που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

7. Συνολικά, η αλυσίδα επιρροής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στηρίζει φορολογικά έσοδα 507 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 0,7% των συνολικών εσόδων του κράτους για το 2012, από τα οποία 87 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν προϊόν άμεσης φορολόγησης.

8. Σε περίπτωση εισαγωγής των προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η ελληνική οικονομία θα έχανε 83 εκατομμύρια ευρώ προστιθέμενης αξίας και 1.500 θέσεις εργασίας.

Με αφορμη τα παραπάνω, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, δήλωσε σχετικά: «Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας αποτελεί ξεκάθαρη στρατηγική μας επιλογή, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Διατηρούμε την παραγωγή μας στην Ελλάδα, απασχολούμε Έλληνες εργαζόμενους, προμηθευόμαστε ελληνικές πρώτες ύλες για τα προϊόντα μας, συνεργαζόμαστε με χιλιάδες ελληνικές εταιρίες, αναπτύσσουμε τις εξαγωγές μας, στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες και ενισχύουμε κοινωφελείς σκοπούς. Τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αντίκτυπου αποτυπώνουν την προσπάθειά μας αυτή και ενισχύουν την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να Είμαστε Εδώ και στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ