ΟΤΕ και COSMOTE στηρίζουν τον ΛΥΣΙΑ

Ο ΛΥΣΙΑΣ, που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, γίνεται με τη συμμετοχή μαθητών ηλικίας 9-18 ετών από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Μέσα από το δικτυακό τόπο του ΛΥΣΙΑ, οι μαθητές συνδυάζουν τη γνώση και τη διασκέδαση απαντώντας σε ερωτήσεις από τη σχολική ύλη και την καθημερινότητά τους. Η πρόσβαση των διαγωνιζομένων στο internet μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο. Στην τελική φάση οι προκριθέντες εξετάζονται σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα.

Η πλατφόρμα του ΛΥΣΙΑ φιλοξενείται στο server του ΟΤΕ. Επίσης, ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσφέρουν στους νικητές δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και συνδρομές ΟΤΕ TV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, με το σύνθημα «Παίζω και Βοηθάω», προσφέρεται για κάθε συμμετοχή, ένα ποσό για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο μαθητικός διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ έχει σημαντική απήχηση και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μόνο το 2013, ο διαγωνισμός σημείωσε περισσότερες από 46.300 διαδικτυακές συμμετοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here