Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.«ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

    Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο που δημιουργήθηκε από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής του Αγ. Δημητρίου στην Αττική. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης 65 Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός), Σύνδρομο Down και Ψυχικές Διαταραχές στον ’γιο Δημήτριο – Αττικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής.

    Το (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ιδρύθηκε το 1998 με την πρωτοβουλία ομάδας γονέων ατόμων με αναπηρίες. Επιδοτείται μερικώς από την Περιφέρεια Αττικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Βασικός στόχος του Σωματείου είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και συνοδευτικών υπηρεσιών με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, στην ημιαυτόνομη και αυτόνομη διαβίωση, καθώς και στην ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο ως ισότιμα μέλη.

    Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» πρωτοπορεί με την εκπαίδευση και την απασχόληση ατόμων με αυτισμό από εξειδικευμένο προσωπικό με την εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων. Ελάχιστοι εκπαιδευτικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα φιλοξενούν και εκπαιδεύουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 15 ετών και άνω.

    Τέλος, διατηρεί συνεργασία με δημοτικούς φορείς που προσφέρουν την ηθική υποστήριξη και συμπαράσταση τους. Διοργανώνει Bazaar, αγώνες, εκδηλώσεις και ομιλίες για θέματα που απασχολούν τα άτομα με Αναπηρίες, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Στα πλαίσια της ανάπτυξης και επέκτασης εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης, συνεργάζεται με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της ΣΕΥΠ, το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ καθώς και με τις σχολές ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΙΕΚ ΔΟΜΗ, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ στα πλαίσια πρακτικής εξάσκησης φοιτητών τους.

    (www.keepea.gr)