ΕΔΡΑ

    Η «ΕΔΡΑ» είναι Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

    Διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια, είναι πιστοποιημένος με ISO 9001, εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Παράλληλα εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Δ/νση Ψυχικής Υγείας) στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών της χώρας.

    Ο φορέας αποτελεί μέλος σημαντικών δικτύων: της Ομοσπονδίας Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, του Πανελλαδικού Δικτύου “ΠΡΑΞΙΣ” σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), του δικτύου για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση “ΑΡΓΩΣ” και του άτυπου δικτύου εθελοντικών οργανώσεων στο Περιστέρι «Η πόλη …δεν κοιμάται».

    Η «ΕΔΡΑ» λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»), Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δύο Προστατευόμενα Διαμερίσματα, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων, δέκα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (στο Περιστέρι και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές σε Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Δάφνη-Υμηττό, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωνικό Ηθικό Παντοπωλείο στους Δήμους Αγ. Αναργύρων-Καματερού & Ηλιούπολης, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας και το Εθελοντικό Πρόγραμμα “Κοινωνική Παρέμβαση”(Περιστέρι, Βόλο, Πάτρα, Τρίκαλα).

    Παράλληλα, η «ΕΔΡΑ» με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης ART4MORE, την Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμεΑ κ.ά.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην διεύθυνση: http://www.edra-coop.gr/