Πράσινο+Μπλε

    Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση  Πράσινο+Μπλε δραστηριοποιείται  στην περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα την Ναύπακτο.

    Σκοπός μας είναι  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής και ειδικότερα των νέων σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα.

    1. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό, ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν
    αλλά και εκπαιδεύουν τους νέους σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.
    www.prasinomple.gr/default.asp?lang=1&page=187

    2. Εκδίδουμε  το μηνιαίο περιοδικό Πράσινο+Μπλε , αφιερωμένο στην Οικολογία το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. Διανέμεται Δωρεάν  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας σε 7.000 αντίτυπα.
    Επιπλέον αποστέλλεται σε 7.500 παραλήπτες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ηλεκτρονική μορφή pdf .
    Παρουσιάζει ειδήσεις και νέα της επικαιρότητας, θέσεις και απόψεις ειδικών, καθώς και δράσεις,
    μαθητών – φοιτητών, οργανώσεων και εταιρειών.  www.prasinomple.gr/default.asp?page=235&lang=1

    3. Εκδίδουμε την εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση Δυτικής Ελλάδας Πράσινο+Μπλε.gr με στόχο να αναδείξουμε τα προβλήματα της περιοχής, να προστατέψουμε όσο μπορούμε τον φυσικό και πολιτιστικό  μας πλούτο και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε ότι έχει καταστρέψει η ανθρώπινη αδιαφορία.
    Πάνω από 8.000  είναι οι παραλήπτες κάθε Τρίτη,  του ηλεκτρονικού Πράσινο+Μπλε.gr
    Απλοί πολίτες και όχι μόνο, που ενδιαφέρονται  να ενημερωθούν αλλά και να συμβάλουν στην οποία συλλογική προσπάθεια μπορεί να γίνει.

    Η αποστολή της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε είναι να διατηρήσει, να προστατέψει και διαδώσει τις πολιτιστικές ρίζες της περιοχής του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας έμφαση στο  περιβάλλον  ως αναπόσπαστο στοιχείο της κληρονομιάς μας.    Να παρεμποδίσει και μακροπρόθεσμα να αντιστρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Ο σεβασμός στο περιβάλλον που ζούμε αλλά και στον συνάνθρωπό μας, αποτελούν τη βάση της ύπαρξης της οργάνωση η οποία δίνει έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των νέων, μια και αυτοί είναι το μέλλον.

     

    Για πεισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη διεύθυνση:http://www.prasinomple.gr