ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά, o oποίος, από το έτος ίδρυσης του 1997 παρέχει καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που έχουν την οποιαδήποτε ανάγκη στην Ελλάδα.

    Καθημερινά, καλύπτονται μέσα από το ευρύ δίκτυο δράσεων και υπηρεσιών του Οργανισμού παιδιά τα οποία είναι κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, με προβλήματα υγείας, καθώς και παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας η έχουν υπάρξει θύματα εξαφάνισης.

    To «Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά «SOS 1056» καθώς και την Ενιαία Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (116000). Προσφέρει επιτόπια παρέμβαση σε περιστατικά παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Στη συνέχεια, ο οργανισμός κινητοποιεί εθελοντές δότες αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών καθώς και Κινητές Ιατρικές Μονάδες & Υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, σε όλη την Ελλάδα -στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ- για την ασφαλή μεταφορά παιδιών και νεογνών. Ο οργανισμός προσφέρει επιπλέον συμβουλευτική υποστήριξη προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους και διοργανώνει προγράμματα ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Τέλος, μια ακόμη δράση που υποστηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», αφορά την προληπτική Ιατρική σε σχολεία και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από κινητές ιατρικές μονάδες (παιδιατρικής, οδοντιατρικής, οφθαλμολογικής, ακουολογικής) του Οργανισμού.

    Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη διεύθυνση :www.hamogelo.gr