Coca Cola 3E: Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Αίγιο

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιόρτασε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Αίγιο, με την επίσκεψη 100 μαθητών Β’ Γυμνασίου από τα σχολεία της περιοχής, στη μονάδα όπου παράγεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ.

Οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το Δώρο της Βροχής», το οποίο αποτελεί μέρος του «Προγράμματος Συλλογής Όμβριων Υδάτων»  που υλοποιούν η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η The Coca-Cola Company στην Ελλάδα από το 2008, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και τις τοπικές αρχές νησιών του Αιγαίου, και το οποίο από το 2011 υποστηρίζεται οικονομικά από το The Coca-Cola Foundation.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλει στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας και αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ήπιων παρεμβάσεων και έργων υποδομής σε δημόσια κτίρια και χώρους, για τη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του βρόχινου νερού, καθώς και στη συνολική εξοικονόμηση νερού και εκπαίδευση μαθητών και καθηγητών. Το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ΕCSDE) συντονίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του παραπάνω προγράμματος, στις οποίες έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 12.750 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Κατά την επίσκεψή τους, οι μαθητές των Γυμνασίων ξεναγήθηκαν από εργαζόμενους της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη μονάδα του Αιγίου, για να γνωρίσουν μαζί τους την παραγωγική διαδικασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ και να μάθουν για την υπεύθυνη διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ