Εκδήλωση του MDA Ελλάς στη Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Iταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν δείπνο με επίσημο ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λουκά Τσούκαλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL, στη Θεσσαλονίκη.

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο MDA Ελλάς συμβάλλει στην υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Στα 14 χρόνια δράσης του, το MDA Ελλάς μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει 3 Ειδικές Μονάδες Νευρομυϊκών Παθήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το «ΣΠΙΤΙ του MDA Ελλάς» ένα πρωτοποριακό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για τα άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις.  Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η οικονομική ενίσχυση  της Ειδικής Μονάδας Νευρομυικών Παθήσεων, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ομιλητής κ. Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), είναι και συγγραφέας των βιβλίων The New European Economy και What Kind of Europe?, που έχουν εκδοθεί από το Oxford University Press (OUP) και έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Επίσης είναι και τακτικός αρθρογράφος της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας ‘Καθημερινή’.

Ο τίτλος της ομιλίας του κ. Λουκά Τσούκαλη ήταν «Ελλάδα & Ευρώπη: Θα βγουν μαζί ή χώρια από την κρίση;». Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τους επόμενους μήνες πιθανόν να είναι καθοριστικές. Η πιο σημαντική και πιο δύσκολη διαπραγμάτευση που έχουμε να κάνουμε εμείς εδώ δεν είναι με τους ξένους, τρόικα και άλλους, αλλά με εμάς του ίδιους για να αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Porsche Μοτοδυναμική, την PELOPAC Mediterranean Food Specialties, την REDESTOS EFTHYMIADIS AGROTECHNOLOGY GROUP, την AEGEAN AIRLINES, την Πλαστικό χειρουργό Γιολάντα Πεπέ, την ΕΡΜΕΙΔΗΣ καφές, το παραδοσιακό, την Ευαγγελος Τσάνταλης, την 3E, την MR.CO του Μάρκου Μαχαιρόπουλου που επιμελήθηκε τη διακόσμηση του χώρου. Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο «Αγγελιοφόρος» και ο agelioforos.gr.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρία επικοινωνίας Mar.Com Τζελέπογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ