Η διατροφή είναι σύμμαχος της υγείας και της ευζωίας, επηρεάζοντας άμεσα την ποιότητα ζωής. Για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με την επαρκή φυσική δραστηριότητα και την πολύπλευρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, είναι οι κύριοι παράγοντες για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη μείωση της παχυσαρκίας.
Επιπλέον, το θέμα της υγιεινής διατροφής γενικά, αλλά και ειδικότερα των παιδιών, με στόχο τη μείωση της παχυσαρκίας προϋποθέτει συμμετοχή και συνυπευθυνότητα από όλους τους ενδιαφερόμενους: Αρχές, Επιστημονική Κοινότητα, Βιομηχανία, λιανεμπόριο, μαζική εστίαση και Κοινωνία των Πολιτών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην προώθηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, μέσα από υπεύθυνες πρακτικές και στοχευμένες δράσεις. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζουν:
- Ο Κώδικας Αρχών για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή για να πραγματοποιεί συνειδητές επιλογές.
- Το Ελληνικό Pledge, ο Κώδικας αυτοδέσμευσης στον οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών και της εστίασης, με στόχο την υποστήριξη των γονέων στην προσπάθειά τους για πιο υγιεινή διατροφή των παιδιών, μέσα από υπεύθυνες πρακτικές διαφήμισης προϊόντων διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη σε παιδιά κάτω των 13 ετών.
- Η Ανασύνθεση των προϊόντων διατροφής με στόχο την προσφορά στους καταναλωτές προϊόντων με πιο υγιεινά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και στο αυξημένο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές επιλογές.
Ο ΣΕΒΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναλαμβάνει συντονισμένη δράση και πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τη συνεργασία του με φορείς, επιστημονική κοινότητα και επιχειρήσεις, ώστε η διατροφή να παραμένει συνώνυμο της φροντίδας και της εξέλιξης.