ΠΕΦ: Στήριξη στην Ομάδα Αιγαίου

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), στο πλαίσιο των κοινωνικά υπεύθυνων δράσεών της, στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου, με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων που κατοικούν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Η Ομάδα Αιγαίου είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έχει καλύψει περισσότερα από 15.000 ναυτικά μίλια με 11 φουσκωτά σκάφη και 70 εθελοντές.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αναγνωρίζοντας την προσφορά της Ομάδας Αιγαίου, προχώρησε στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της και χορήγησε τον 20ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν στήριξης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Η Π.Ε.Φ. προσέφερε όλα τα φάρμακα που χρησιμοποίησε η Ομάδα κατά τη διάρκεια του Διάπλου, φροντίζοντας έτσι όχι μόνο για την υγεία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των πιο ακριτικών περιοχών της χώρας μας. Επιπλέον, μέσω αυτής της συνεργασίας, το ενημερωτικό υλικό της Π.Ε.Φ. για το «Ελληνικό Φάρμακο» έφτασε ως τα πιο μακρινά σημεία του Αιγαίου, βοηθώντας τους κατοίκους να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα των υψηλής ποιότητας φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα.

Ο 20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους που διοργάνωσε η Ομάδα Αιγαίου, διήρκησε από την Πέμπτη 1η Μαΐου μέχρι τη Δευτέρα 12 Μαΐου και περιελάμβανε επισκέψεις στα νησιά Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Αρκοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Θύμαινα. Κατά τη διάρκεια του διάπλου πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά σε πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν έργα υποδομής (γυμναστήρια, παιδικές χαρές, κ.α.) και διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μουσικά όργανα, κ.α.) στα σχολεία και νηπιαγωγεία των νησιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here