One Team: Στήριξη στην «Πανελλήνια Μαθητιάδα»

Για μία ακόμα χρονιά η «Πανελλήνια Μαθητιάδα» αποτέλεσε πόλο έλξης για 600 αθλητές και αθλήτριες (περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά) από σχολικές ομάδες της χώρας, αλλά και ομογενειακών σχολείων από τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, την Κύπρο και την Τουρκία.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2002 και αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών Αθλημάτων. Στόχος είναι η  αναβίωση των ολυμπιακών ιδεωδών με πρωταγωνιστές τις μαθήτριες και τους μαθητές, που θα αποτελέσουν το μέλλον και τη συνέχεια του Ολυμπιακού πνεύματος. Από μία τέτοια γιορτή του αθλητισμού δεν θα μπορούσαν άλλωστε να απουσιάζουν οι αφανείς ήρωες, οι εθελοντές και οι εθελόντριες που και φέτος έδωσαν το παρών -800 στο σύνολό τους- συμβάλλοντας στην επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων.

Η One Team από την πλευρά της ήταν και φέτος συνεπής στο ραντεβού της με την «Μαθητιάδα» υποστηρίζοντας την όλη προσπάθεια. Άλλωστε για τους ανθρώπους της One Team κάθε ενέργεια που φέρνει τους νέους πιο κοντά στο ευ αγωνίζεσθαι, αποτελεί επένδυση για την κοινωνία στο σύνολο της.

Η φετινή «Μαθητιάδα» ανοίγει το δρόμο και για το πρόγραμμα «Αθήνα – Ρίο» εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, που θα αποτελέσει τη συνέχεια των προγραμμάτων της Μαθητιάδας που υλοποιούνται σε κάθε Ολυμπιακή χρονιά (Αθήνα-Πεκίνο 2008 και Αθήνα – Λονδίνο 2012). Οι ενέργειες και οι δράσεις που θα στηρίξουν το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και θα στοχεύουν στην όσο το δυνατόν πιο άμεση και δραστήρια συμμετοχή των νέων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ