Η επιτυχία του Art & Therapy

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος συνεργασίας της INTERAMERICAN με την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών για την υλοποίηση του κοινωνικού προγράμματος ”Art & Therapy”. To πρόγραμμα αναπτύχθηκε με διάθεση σημαντικού αριθμού εισιτηρίων εκ μέρους της εταιρείας σε κοινωνικούς φορείς, για τις παραστάσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα -μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις- που φιλοξενήθηκαν από τη Στέγη κατά τη χειμερινή περίοδο 2013–2014.

Σκοπός του προγράμματος “Art & Therapy” είναι η ποιοτική κοινωνικοποίηση ατόμων που απειλούνται με περιθωριοποίηση και χαρακτηρίζονται από στοιχεία διαφορετικότητας, είναι ειδικών αναγκών ή βρίσκονται υπό απεξάρτηση από ουσίες, με “μοχλό” τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Απολήπτες της πρωτοβουλίας ήταν φέτος το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), το ΟΚΑΝΑ–Μονάδα Εφήβων “Ατραπός”, το Κέντρο Απεξάρτησης “Θησέας”, η MDA Hellas, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) και η Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝΑΨΥ).

Τα άτομα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι των κοινωνικών φορέων που έχουν την επιμέλειά τους, βρίσκουν στις Τέχνες ένα ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης. “Σε μια περίοδο συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης κρίσης, είναι εξαιρετικά σημαντική αυτή η προσφορά της INTERAMERICAN” επισημαίνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here