H ΑΧΑ συμμαχεί με το Ι.Ο.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε η τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά κατά την οποία η ΑΧΑ υποστήριξε προγράμματα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» προς μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα. Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν σημαντικό πρόβλημα στη χώρα μας, με ετήσιο κοινωνικό κόστος που ανέρχεται σε χιλιάδες τραυματισμούς και οικονομικό κόστος που αντιστοιχεί σε 2 – 3 % του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μέχρι τις 12 Μαΐου του 2014:

– 241 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο* (266 την ίδια περίοδο το 2013)
– 256 έχουν τραυματιστεί σοβαρά το 2014 (έναντι 301 το 2013)
– Κατά Μέσο Όρο, τραυματίζονται θανάσιμα κάθε χρόνο 92 άτομα/εκατομμύριο πληθυσμού

Επενδύοντας στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη, η ΑΧΑ σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», έχει εκπαιδεύσει 15.000 μαθητές ηλικίας 13 – 18 ετών σε σχολεία όλης της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάντο-Σωστά», το οποίο συμπεριλαμβάνει 3 κύρια μέρη:

▪ Συζήτηση και παρουσίαση θεμάτων για την πρόληψη τροχαίων συμβάντων στις νεαρές ηλικίες.
▪ Ανάλυση ειδικών videos από τους μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.
▪ Απάντηση ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου από τους μαθητές στο www.kantososta.gr, στόχος του οποίου είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στο σπίτι με ηλεκτρονικό και διαδραστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση για τα αίτια των τροχαίων και την ανάπτυξη θετικών προτύπων για τους νέους, καθώς στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η μη εφαρμογή απλών κανόνων όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας, αποτελούν βασικές αιτίες τραυματισμού. Στην Ε.Ε., το 2012 12.000 οδηγοί και επιβάτες οχημάτων έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο γιατί παρέλειψαν να εφαρμόσουν απλούς κανόνες του Κ.Ο.Κ.
Μέσα από την εκπαίδευση, η ΑΧΑ  θα συνεχίσει να υλοποιεί ενέργειες αλλά και με υποστήριξη του έργου του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ