Πλησιάζει η Απονομή των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014

Για μια ακόμη χρονιά, η Τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη πιστών εθελοντών και σταθερών συνεργατών των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και των αξιών που αυτά πρεσβεύουν. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης Νίκος Κροντηράς έχει αναλάβει τη σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής, ενώ θα παρουσιάζει και συντονίζει η Κατερίνα Λάσπα.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά στην ιστορία του θεσμού, θα συμμετέχει στο πρόγραμμα η πολυβραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χορωδία Ambitus, του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Κατερίνας Βασιλικού.

Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης έχει οριστεί για την 19.30 και φέτος θα απονεμηθούν συνολικά 26 βραβεία και 3 έπαινοι για εργασίες και δράσεις, σε Επιστήμονες, Οργανισμούς και Φορείς, Δήμους, Επιχειρήσεις και σε Μέσα Ενημέρωσης.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει η απονομή του βραβείου «Έργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον», το οποίο απονέμεται στον άνθρωπο που πρoσέφερε με το συνολικό του έργο στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Όλοι οι βραβευόμενοι θα παραλάβουν μαζι με την περγαμηνή, το νέο, μόνιμο βραβείο-αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, το «Δένδρο της Ζωής», που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αχιλλέας Βασιλείου και κατασκευάσθηκε από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Το «Δένδρο της Ζωής» θα είναι πλέον το κοινό σύμβολο, που θα συνδέει όλους όσοι διακρίνονται για την έμπρακτη περιβαλλοντική τους ευαισθησία.

Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ θεσμοθετήθηκαν το έτος 2005 από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY. Στη διάρκεια των δέκα χρόνων που ακολούθησαν, εξελίχθηκαν σε κορυφαίο θεσμό που απολαμβάνει την αποδοχή του κράτους, των φορέων, των επιστημόνων, των επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και του Κοινού. Κύριος προσανατολισμός είναι να ενισχύονται με ηθικά κίνητρα, όσοι αναλαμβάνουν το χρέος να συμβάλλουν με το έργο τους και να επιδεικνύουν έμπρακτα περιβαλλοντική ευαισθησία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την πραγματοποίηση των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ απασχολούνται εθελοντικά κάθε χρόνο στις επιτροπές προτεινομένων υποψηφιοτήτων, αξιολογήσεων, υποστήριξης  και οργάνωσης περισσότεροι από 40 (σαράντα) εξειδικευμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη και σύμβουλοι επαγγελματίες της επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ