Ιδρύθηκε η ΠΕΠΠΗΕΦ

Η ιδρυτική ανακοίνωση αναφέρει:

Τα τελευταία έτη οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς έχουν υποστεί αλλεπάλληλες επιθέσεις στα συμφέροντά τους, οι οποίες έχουν επιφέρει πλήρη απαξίωση των επενδύσεών τους. Αποκορύφωμα ήταν, αναμφίβολα, η πρόσφατη ψήφιση του ν. 4254/2014, με τον οποίο μειώνονται μονομερώς οι τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν συμφωνηθεί με συμβάσεις που οι παραγωγοί καλόπιστα υπέγραψαν και θεωρούνταν ως «εγγυημένες». Οι διατάξεις αυτές έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Μέσα από τις τάξεις των αγωνιούντων για τις επενδύσεις τους παραγωγών προέκυψε, ως ανάγκη, η συγκρότηση μιας Ενώσεώς τους, η οποία θα τους επιτρέψει, στη βάση της αλληλεγγύης, να αυξήσουν τις δυνατότητες νομικής και πολιτικής αντίστασης απέναντι στον διαφαινόμενο κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής των επιχειρήσεών τους.

Μετά από ζύμωση και σοβαρή συζήτηση μεταξύ παραγωγών, που μοιράζονται κοινό τρόπο σκέψης, ιδρύθηκε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια των παραγωγών για τη διάσωση των επενδύσεών μας.

Βασικά μέσα μας για την επίτευξη των σκοπών μας θα είναι τόσο η αξιοποίηση των πλέον ενδεδειγμένων, αξιόπιστων και σοβαρών νομικών ενεργειών, όσο και ενεργοποίηση στον κοινό αγώνα του συνόλου των παραγωγών. Στους τελευταίους απευθύνουμε Ανοικτή Πρόσκληση σε κοινό αγώνα μέσα από τον διαδικτυακό τόπο που έχουμε δημιουργήσει (http://peppief.blogspot.gr/2014/05/blog-post_22.html).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ