Geo Routes: Συνεργασία με ΕΑΣΕ

Το αξιοσημείωτο παρελθόν των 2,500 χρόνων της Λαυρεωτικής, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μέλη της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με το Geo Routes Cultural Institute.

Η επίσκεψη της ΕΑΣΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, με άξονα το πολιτιστικό οδοιπορικό των Geo Routes «H Λαυρεωτική από την αρχαιότητα στον 19ο αιώνα» που τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε.Ε. για την UNESCO. Σηματοδοτεί δε, το διαρκές ενδιαφέρον των μελών της ΕΑΣΕ για την πολιτιστική μας κληρονομιά, και παράλληλα, την ανάπτυξη της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών της χώρας μας.

Ο ρόλος της Λαυρεωτικής στην ιστορική, γεωγραφική, πολιτική, πολιτιστική, οικονομική και εμπορική δραστηριότητα, τόσο της Αρχαίας Αθήνας, όσο και της σύγχρονης Ελλάδας χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.  Το πλούσιο υπέδαφος, τα αρχαιότερα στον Ελλαδικό χώρο μεταλλεία, και η σπάνια γεωλογική αξία των 19 ορυκτών που ανευρίσκονται τυπικά μόνο στην περιοχή, οδήγησαν τα Geo Routes να καταρτίσουν ειδικό  οδοιπορικό για την Λαυρεωτική, όπως επίσης και να την προβάλουν στην έκθεση ‘Secrets of Greece’ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Απρ-Αυγ 2014).

Αρωγός των Geo Routes, η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, που συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη της περιοχής, με εξαίρετους επιστήμονες και εισηγητές: την αρχαιολόγο κα Γλυκερία Γκίκα στον Αρχαιολογικό χώρο Θορικού & στις Αρχαίες Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Σούριζας, τον κο Μάκη Χαδουμέλλη Δ/ντή του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, τον κο Νίκο Βουρλάκο στο Ορυκτολογικό Μουσείο, την κα Αθανασία Μαρκουλή και τους κκ. Ιωάννη Ξεφτέρη και Δημήτρη Δράκο στο νεώτερο και νεοκλασσικό Λαύριο. Οι δε κκ. Αναστάσιος Βλάδος και Αριστείδης Κανατούρης, Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος της ΕΜΕΛ αντίστοιχα, είχαν ενεργό παρόν τόσο στο λαμπρό παρελθόν, όσο και στο πολλά υποσχόμενο μέλλον του τόπου αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ