«Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» από Roche και PRAKSIS

H πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS με την υποστήριξη της Roche Hellas, είναι γεγονός.

Στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS, η πρώτη  «Δανειστική Βιβλιοθήκη» είναι έτοιμη να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από δεκάδες βιβλία που ήδη έχουν συγκεντρωθεί. Η «Δανειστική Βιβλιοθήκη» δημιουργήθηκε με την εθελοντική εργασία των υπαλλήλων της Roche Hellas, και στόχο έχει να προσφέρει ένα «πνευματικό καταφύγιο» στον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας. Μέσα από την Βιβλιοθήκη, δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, με συντροφιά βιβλία ευρείας θεματολογίας, ελληνικά και ξενόγλωσσα, διευρύνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη φαντασία και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ενότητα με τα παιδικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.

Η «Δανειστική Βιβλιοθήκη» στηρίζεται ενεργά όχι μόνο από την προσφορά των εργαζομένων της Roche Hellas αλλά και από οποιονδήποτε θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή προσφέροντας βιβλία και δίνοντας κατά αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να έχουν πρόσβαση στη γνώση. Η συλλογή βιβλίων θα υλοποιείται 2 φορές το χρόνο για τη βέλτιστη οργάνωση των βιβλιοθηκών και θα λειτουργούν όλο το χρόνο στις δομές της  Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η εταιρεία Sarmed, που με την προσφορά υπηρεσιών courier έκανε εφικτή την άμεση και γρήγορη συλλογή των βιβλίων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Roche Hellas «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», το οποίο πρόκειται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών ευάλωτων οικογενειών. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα η Roche Hellas αναλαμβάνει για δύο έτη την επιμόρφωση συνολικά 400 και πλέον παιδιών, με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», περιλαμβάνει και μία σειρά από δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται με τη συμβολή των εργαζόμενων της Roche Hellas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here