Βραβεία περιβαλλοντικής καινοτομίας στην Tetra Pak

Η Tetra Pak® απέσπασε δύο βραβεία στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Βραβείων Καινοτομίας στον τομέα των ποτών, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, η συσκευασία Tetra Top® με αποσπώμενο το επάνω μέρος βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη Χάρτινη Συσκευασία», ενώ τα βιολογικά καπάκια της Tetra Pak κέρδισαν στην κατηγορία «Καλύτερο Κλείσιμο».

Στην κατηγορία Καλύτερης Χάρτινης Συσκευασίας, οι κριτές αναγνώρισαν τα πλεονεκτήματα της συσκευασίας Tetra Top για τους καταναλωτές, όπως το χρηστικό της χαρακτήρα, το περιβαλλοντικό της προφίλ και τη σύγχρονη εμφάνιση και αισθητική της.

Στην κατηγορία Καλύτερου Κλεισίματος, τα βιολογικά καπάκια της Tetra Pak αναδείχτηκαν για την πρωτοποριακή χρήση πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE), το οποίο προέρχεται από ζαχαροκάλαμο και όχι από τα καθιερωμένα ορυκτά καύσιμα. Η παγκόσμια διαθεσιμότητα των συγκεκριμένων ανανεώσιμων καπακιών αναμένεται να αγγίξει τα 1,7 δισεκατομμύρια το 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η επιτυχία αυτών των βιολογικών καπακιών θεωρείται σημαντικότατο βήμα προς την εκπλήρωση της φιλοδοξίας της εταιρείας να αναπτύξει την πρώτη πλήρως ανανεώσιμη συσκευασία στον κλάδο.

«Στην εποχή μας, οι καταναλωτές αναμένουν από τις εταιρείες τη διάθεση προϊόντων που τους επιτρέπουν να υιοθετούν με σχετική ευκολία περιβαλλοντικά υπεύθυνες συμπεριφορές στην καθημερινότητά τους. Αυτές οι διακρίσεις μάς τιμούν, επειδή αντιπροσωπεύουν πολλές ώρες στενής συνεργασίας με τους πελάτες για την ανάπτυξη καινοτομιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σημερινών περιβαλλοντικά ευσυνείδητων καταναλωτών», δήλωσε ο Charles Brand, Vice President Marketing & Product Management της Tetra Pak.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here