Εργαλείο της Vodafone για τη χρήση του διαδικτύου

H Vodafone, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, στις 10 Φεβρουαρίου,  καλεί τους γονείς και όσους ασχολούνται με παιδιά, να ενημερωθούν για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, μέσα από το «bsafeonline». Το bsafeonline εφαρμόζεται για 11η χρονιά και ανανεώνεται συνεχώς, ενώ αποτελεί σήμερα το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει τα απαραίτητα  εργαλεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, από παιδιά και εφήβους.

Διαθέτει την ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline και το συνοπτικό έντυπο «Οδηγός για Γονείς», από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (facebook, twitter, blogs, apps, διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση), αλλά και για τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν, όπως τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο, κ.ά.

Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η «Youth Safe Pack», η πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης. Η Youth Safe Pack είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα Vodafone πανελλαδικά και ενεργοποιείται μόνο από ενήλικες.

Η Vodafone έχει αναπτύξει και παρέχει δωρεάν σε όλους (μέσα από το play store), την εφαρμογή «Vodafone Safety Net», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, να καθορίσουν εύκολα μαζί με το παιδί τους τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ενός android smartphone. Παράλληλα, μέσα από τα Φίλτρα Γονικού Ελέγχου τα οποία ενεργοποιούν οι γονείς τηλεφωνικά μέσω του Κέντρου  Εξυπηρέτησης Πελατών, μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμο στο μενού υπηρεσιών MyWeb της Vodafone, αλλά και το διαδίκτυο ευρύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here