PepsiCo: Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα στελέχη του αύριο

Η PepsiCo παρουσιάζει το PepsiCo School, μια νέα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία προέκυψε έπειτα από ιδέα, προτροπή και επιθυμία των ίδιων των εργαζόμενων της εταιρείας. Το PepsiCo School είναι ένα πρόγραμμα που αφουγκράζεται και επιδιώκει να ανταποκριθεί σε μια βασική ανάγκη της σημερινής αγοράς εργασίας – την απόκτηση εξειδικευμένης επαγγελματικής γνώσης, την ενίσχυση της κατάρτισης και την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, το PepsiCo School απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ που δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή και θέλουν να ενισχύσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες τους, μέσω της έκθεσης τους στις διαδικασίες και την τεχνογνωσία ενός κορυφαίου πολυεθνικού ομίλου. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ανταποκριθεί σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν όσους επιδιώκουν την περαιτέρω κατάρτιση τους ή βρίσκονται σε φάση αναζήτησης των κατάλληλων επαγγελματικών επιλογών και βημάτων.

Στην «καρδιά» του PepsiCo School βρίσκεται ένα portfolio 8 δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σε αυτά συμμετέχουν εθελοντικά ως «εκπαιδευτές», οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με βάση το ρόλο και την εξειδίκευση τους. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, εστιάζοντας σε τομείς όπως το marketing, η λογιστική, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, οι τεχνικές πωλήσεων κ.α. Όλο το διδακτικό υλικό βασίζεται στην εμπειρία της PepsiCo και των ανθρώπων της από την ελληνική και την παγκόσμια αγορά. Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία μοιράζεται τη γνώση της, ανοίγοντας ταυτόχρονα στο κοινό τις πόρτες ενός πολυβραβευμένου, ανθρωποκεντρικού περιβάλλοντος εργασίας.

Ειδικά για την πρωτοβουλία, έχει αναπτυχθεί το site www.pepsicoschool.gr, στο οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές συνεδρίες, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του PepsiCo School – και φυσικά να δηλώσουν συμμετοχή. Σημειώνεται ότι στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της PepsiCo στον Άγιο Στέφανο Αττικής, μπορούν να λάβουν μέρος έως 30 άτομα (μέσω κλήρωσης). Στο τέλος κάθε προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση.

Σημειώνεται ότι ο χαρακτήρας του PepsiCo School είναι εθελοντικός και μη ανταγωνιστικός, ενώ η πρωτοβουλία δεν συνδέεται με τις διαδικασίες προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Ωστόσο, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί με ολοκληρωμένο τρόπο στο ζήτημα της απασχολησιμότητας, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μια προσωπική συνέντευξη με την Adecco, μακροχρόνιο συνεργάτη της PepsiCo, προς εύρεση εργασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

«Είμαστε αληθινά ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το PepsiCo School, μια νέα πρωτότυπη πρωτοβουλία που προέκυψε κατευθείαν από τους ανθρώπους μας! Όλοι εμείς στην PepsiCo αγκαλιάσαμε αυτή την ιδέα από την πρώτη στιγμή! Πραγματικά πιστεύουμε ότι η ανάγκη για γνώση, εξέλιξη και δημιουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική στη σημερινή αγορά εργασίας. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας με όσους επιδιώκουν την περαιτέρω κατάρτιση τους και να τους βοηθήσουμε, όσο μπορούμε. Ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε!», δήλωσε η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κατηγοριών Marketing Ανατολικής Ευρώπης, Βαλκανίων και Franchise Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης της PepsiCo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ