Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: Τριάμισι χρόνια συνεχούς προσφοράς

Τα 3,5 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο, συμπλήρωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, του ΙΣΑ και της «Αποστολής», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Ιατρείο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 31.500 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του ενώ χορηγούνται 300-500 φάρμακα την ημέρα. Περισσότεροι από 63 εθελοντές γιατροί ,23 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 150 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια.

Το Ιατρείο έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τριάμισι χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 25 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στη δραστηριότητα του Ιατρείου τόνισε τα εξής: «Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη. Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχουν βρει καταφύγιο οι αναξιοπαθούντες και οι ανασφάλιστοι ασθενείς που «χτύπησε» η οικονομική κρίση. Παράλληλα προσπαθούμε να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο άκρο της Ελλάδας, για να στηρίξουμε τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια μας όσο η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει αυτούς τους ανθρώπους, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανένας συνάνθρωπος μας αβοήθητος ,σε όποια γωνιά της χώρας και εάν κατοικεί».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κώστας Δήμτσας, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «το ταξίδι που ξεκίνησε πριν από τριάμισι χρόνια μας έδωσε μεγάλη χαρά και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Οργώσαμε θάλασσες, αντιμετωπίσαμε τρικυμίες ,ωστόσο καταφέραμε τη δύσκολη αυτή περίοδο να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν».

Στα τριάμισι χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου: συγκεντρώθηκαν 1.500.000 φάρμακα, με τη δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε», έγιναν 45 αποστολές σε 22 Δήμους σε όλη τη χώρα, παραδόθηκαν 24 κούτες με φάρμακα σε πέντε Δημόσια, απεστάλησαν 213 κούτες με φάρμακα και 77 κούτες με υγειονομικό υλικό σε Κοινωνικά Φαρμακεία και Ιατρεία Δήμων, 13 κούτες με φάρμακα σε πέντε Μητροπόλεις και 30 κούτες σε εννέα Ιερές Μονές, 15 κούτες φάρμακα σε τέσσερα Κέντρα Υγείας, 14 κούτες φάρμακα και 3 κούτες υγειονομικό υλικό, σε δύο Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, 13 κούτες φάρμακα στα Αγροτικά Ιατρεία Κιμώλου και Αγαθονησίου, 125 κούτες φάρμακα και 43 κούτες υγειονομικό υλικό σε εννέα Προνοιακά Ιδρύματα και 54 κούτες με φάρμακα, σε τρία Σωφρονιστικά καταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here